Fit Recepty
Sleduj ma
Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom

Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom

Zaujímavé, sladké a chutné dezerty s kokosom sú mojou šálkou kávy. Rada ich pripravujem a vymýšľam, pretože sú zdravé, jednoduché a ako už iste viete, kokos zbožňujem. Ak ste milovníkom kokosu a domáceho pudingu aj vy, recept na kokosové rezy so žĺtkovým pudingom bez múky a lepku si získa vaše srdce.

Chrumkavé kokosové cesto si zhotovíme z troch skutočne výživných a obľúbených surovín: med, bielko a kokos, čím recept získa svoju zdraviu prospešnú silu, telo energiu bez ukladania zbytočných kíl a srdce sladké pohladenie rozplývajúce sa na jazyku.

Pravý domáci žĺtkový puding si na tieto kokosové rezy pripravíte veľmi jednoducho. Nepotrebujete k tomu žiadny škrob ani rafinovaný cukor či iné práškové dochucovadlá. Hlavnou ingredienciou je tu opäť kokos, ktorý prospieva tráveniu aj pečeni, takže s ním nie je maškrtenie hriechom, a skvelú chuť pudingu dotvárajú žĺtka a liečivý med v kombinácii s mliekom.

V rámci udržania konzistencie pudingu použijeme želatínu a zdravšiu verziu múky, obľúbenú cícerovú, a na zjemnenie vanilkovej chuti puding obohatíme o biely jogurt, ktorý nám na oplátku dodá potrebné bielkoviny a posilní naše kosti vápnikom.

Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom sa výborne hodia ako nedeľný chutný koláčik po zdravom obede alebo aj ako sladké raňajky pre úspešný štart do nového dňa.

1 hrnček = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Najskôr si pripravíme cesto na rezy.
  2. Bielka zmiešame v mise spolu s kokosom a sladidlom. Pre tento recept nie je nutné vyšľahať ich zvlášť.
  3. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy.
  4. Pečieme 20 minút pri 175 stupňoch do zlatista.
  5. Kým sa cesto pečie, pripravíme si žĺtkový puding.
  6. Želatínu si v hrnci zmiešame s 5 PL vody a necháme napučnieť.
  7. Potom pridáme žĺtky, sladidlo, vanilkovú arómu a poriadne premiešame.
  8. Pridáme mlieko zmiešané s cícerovou múkou a vzniknutú hmotu za stáleho miešania varíme.
  9. Keď puding začína vrieť, pridáme kokos.
  10. Po 3 minútach odstavíme puding z tepla a primiešame do neho biely jogurt. Ten zjemní chuť pudingu.
  11. Keď je cesto hotové a vychladené, rozrežeme ho na polovicu a jednu časť uložíme do menšej nádoby/formy.
  12. Na túto vrstvu vylejeme žĺtkový puding a prikryjeme druhou časťou kokosového cesta.
  13. V uzavretej nádobe odložíme na noc alebo aspoň 7 hodín do chladničky a necháme stuhnúť.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal170 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina2 g
Bielkoviny7 g
Tuky9 g

Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie

SnackBez lepkuBez orechovKokosZdravé dezerty bez orechovDezerty s kokosom
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu