Fit Recepty
Sleduj ma
Mangový koláč s plnkou z ricotty

Mangový koláč s plnkou z ricotty

Máte chuť na svieži, zdravý koláč s tropickým nádychom a krémovou, no nie ťažkou náplňou? V tom prípade si určite pripravte tento zdravý mangový koláč s plnkou z ricotty. Koláč je dokonca úplne bez múky, oleja i rafinovaného cukru.

Tento koláčik doma zbožňujeme a obľúbili si ho aj mnohí čitatelia blogu. Niet sa čomu čudovať, už len keď sa pozriete na ingrediencie, môžete vidieť, že bude výnimočný. Koláč obsahuje plnku z ricotty, ktorá má príjemnú, špecifickú chuť a nie je tak ťažká a tučná, na rozdiel od mascarpone alebo cream cheese. Ricottová plnka bude trochu redšia, čo vôbec nevadí, avšak ak chcete, aby zatuhla tak pekne ako mangová vrstva koláča, môžete do nej takisto pridať 20 g želatíny.

Plnka je sladená medom, korpus zase banánom a o sladkú chuť polevy sa postará sladučké mango. Nezabudnite v poleve použiť 100% želatínu, bez akýchkoľvek aditív, inak nemusí dobre zatuhnúť. Na tento fit mangový koláč som použila tortovú formu s priemerom 25 cm. 1 hrnček má štandardne objem 250 ml.

Prečo zaradiť do svojho zdravého jedálnička mango?

Mango má vysoký obsah vitamínu E, C, B a karoténu. Vitamín C je silný antioxidant a posilňuje bunky, vitamín A chráni sliznice, oči a kožu, vitamín B je nenahraditeľný pre syntézu bielkovín, podporuje fungovanie nervovej sústavy a kľudný spánok. Mango má aj množstvo minerálnych látok a stopových prvkov-meď, horčík, mangán, draslík a zinok, ktoré majú vplyv na pekné vlasy, pleť a tvorbu červených krviniek. Kladne tiež pôsobí na štítnu žľazu, vysoký krvný tlak a hormóny.

Tak neváhajte a vyskúšajte tento chutný a zdravý mangový koláč s ricottou, verím, že si ho zamilujete.

1 hrnček má objem 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto si spolu vymixujeme v mixéri.
  2. Tortovú formu vystlieme papierom na pečenie a vylejeme do nej vzniknuté cesto.
  3. Cesto dáme piecť do rúry na 185 stupňov na 20 minút, do zlatista.
  4. Po dopečení ho necháme vychladnúť.
  5. Ingrediencie na plnku zmiešame do jednoliatej hmoty a následne ju vylejeme na cesto.
  6. Zatiaľ čo si pripravíme polevu, dáme takto pripravený koláč do chladničky.
  7. Želatínu si v hrnci zmiešame s vodou a necháme ju napučnieť (zhruba 5 minút).
  8. Mangá ošúpeme, zbavíme kôstky a rozmixujeme v mixéri na hladkú pastu.
  9. Pripravenú želatínu za stáleho miešania rozpustíme na ohni a odstavíme z tepla.
  10. Ihneď do nej pridáme pastu z manga a poriadne premiešame.
  11. Mangovú polevu vylejeme na vrch koláča.
  12. Koláč dáme na noc (alebo aspoň 5 hodín) stuhnúť do chladničky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal364 KCal
Sacharidy41 g
Vláknina5 g
Bielkoviny16 g
Tuky15 g

Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie

Vysoký obsah vlákninyFitness ovsené recepty s vysokým obsahom bielkovín
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu