Fit Recepty
Sleduj ma
Škoricové hranolky zo sladkých zemiakov s vanilkovým krémom

Škoricové hranolky zo sladkých zemiakov s vanilkovým krémom

Úžasne chrumkavé škoricové hranolky zo sladkých zemiakov na sladko, pre všetkých milovníkov zdravých dezertov či snacku a v neposlednom rade i pre milovníkov škorice. V kombinácii s týmto fit vanilkovým krémom si ich isto zamilujete.

Navyše vám 1 stredne veľký sladký zemiak dodá viac ako 400% dennej dávky vitamínu A, 37% dennej dávky vitamínu C a 15% dennej dávky vlákniny a tiež vitamínu B-6. Tiež je bohatý na vlákninu a pomáha tak upraviť trávenie. Na druhej strane obsahuje 1 stredne veľký batát iba niečo cez 100 kcal. Vďaka tomu, že batátové hranolky pred pečením obalíme v škrobe alebo tapiokovej múke budú po upečení neodolateľne chrumkavé. Vanilkový krém odporúčam pripraviť s proteínom, najlepšie vanilkovej príchute, vďaka čomu si vykúzlite ešte hodnotnejšie a zároveň sýtejšie jedlo. Grécky jogurt si v kréme takisto zahrá dôležitú rolu, pretože aj vďaka nemu dostaneme až 26 g bielkovín na porciu. Takéto nutričné hodnoty isto potešia nielen fitness nadšencov a športovcov, ale aj tých, ktorí sú na ceste za svojím vysnívaným telom.

Tieto hranolky zo sladkých zemiakov sú skvelé nielen ako zdravý dezert či snack, sú ľahko prenosné, a teda výborné aj ako desiata či olovrant do školy alebo práce. Ak do krému ešte pridáte lyžicu javorového sirupu a vanilkové zrnká, určite mu neodoláte ;)

  • v prípade, že v recepte nechcete použiť proteín, použite o niečo viac vanilkového extraktu a krém doslaďte podľa vašej chuti.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a narežeme na tenké hranolčeky.
  2. Hranolky následne obalíme v lyžičke škrobu zmiešanej so škoricou.
  3. Ak chcete, môžete do zmesi pridať aj štipku práškovej stévie.
  4. Hranolčeky poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Mali by mať medzi sebou trochu miesta, aby sa poriadne prepiekli.
  5. Následne ich pečieme 15-20 minút na 205 stupňoch, potom ich opatrne otočíme a dopekáme ešte 10 až 15 minút do zlatista. Dajte si ale pozor aby sa nesplálili.
  6. Po dopečení ich nechajte odpočívať v rúre ešte 20-30 minút.
  7. Krém si pripravíme zmiešaním jogurtu, proteínového prášku, vanilkového extraktu (alebo zrniečok z vanilkového struku) a javorového sirupu.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal280 KCal
Sacharidy40 g
Vláknina5 g
Bielkoviny26 g
Tuky2 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu