Fit Recepty
Sleduj ma
Trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi

Trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi

Vyskúšajte toto výborné, jemnučké trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi - určite si na ňom pochutnáte. Príprava tohto jedla je ozaj jednoduchá a isto ho nebudete robiť prvý a poslednýkrát. Kuracie mäso pohltí všetky úžasné chute z medovo-cesnakovej marinády a sladkastá chuť batátov príjemne zjednotí celé jedlo. Je to skrátka fit nízkotučný obed, ktorý dobre zasýti a zásobí organizmus množstvom bielkovín, vitamínov a minerálov.

Kuracie mäso je oproti iným druhom mäsa ľahšie stráviteľné, obsahuje len málo tuku a je plné bielkovín. Okrem toho je na prípravu veľmi jednoduché a často vám na to stačí len zopár minút. Ak si však chcete vychutnať mäso plné chutí, odporúčam ho večer namočiť v marináde a nechať odstáť na noc v chladničke. Chutné bude aj bez toho, no po noci strávenej s medom, cesnakom a sójovou omáčkou tieto všetky suroviny preniknú do štruktúry mäsa a každé sústo bude jemnejšie a výraznejšie. Vďaka tomu, že sa mäso bude dusiť na slabom plameni až 2 hodiny, dosiahneme jedinečnú štruktúru - kuracie mäso bude úplne jemnučké a bude sa krásne trhať a rozplývať na jazyku. Ak však toľko času nemáte, môžete ho dusiť aj menej ako hodinu.

Tento fit obed je bez múky, vajec, mlieka a orechov - vhodný teda aj pre rôznych alergikov. Batáty alebo sladké zemiaky sú nabité minerálmi, vitamínmi a hlavne vlákninou, vďaka čomu sú skutočne sýte a zároveň napomáhajú správnemu tráveniu. Chuťovo sú sladšie, ako obyčajné zemiaky, čomu napovedá aj ich názov. K tomuto kuraciemu mäsu na mede sú teda ako stvorené.

Trhané kuracie mäso na mede so sladkými zemiakmi môžete podávať doplnené o váš obľúbený šalát. Dobrú chuť!

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si pripravíme marinádu zmiešaním medu, sójovej omáčky a prelisovaného cesnaku.
  2. Do marinády vložíme umyté kuracie prsia (prípadne stehná) v celku, misku prikryjeme fóliou a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút, no najlepšie cez noc. Ak ste v časovej tiesni, nemusíte mäso nechať odstáť v marináde, výborné bude za každých okolností.
  3. Vo väčšom hrnci si zohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
  4. Následne pridáme odležané mäso v celku, zalejeme 1 a pol hrnčekom vody, prikryjeme a za občasného premiešania dusíme 2 hodiny, až kým nie je mäso úplne mäkké.
  5. Medzičasom si pripravíme sladké zemiaky.
  6. Zemiaky umyjeme, nožom do nich urobíme zopár dierok, položíme ich na pekáč a pečieme 40-60 minút pri 200 stupňoch v závislosti od toho, aké sú veľké.
  7. Zemiaky by mali byť po dopečení vo vnútri mäkké a ich šupka by sa mala dať jednoducho odstrániť.
  8. Pred servírovaním mäso natrháme pomocou vidličky na "strapce" a podávame ho so sladkými zemiakmi zbavenými šupky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy140 minút
Výdatnosť5 porcií
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal490 KCal
Sacharidy58 g
Vláknina7 g
Bielkoviny50 g
Tuky5 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu