Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravá ovocná žemľovka z mandľovej a kokosovej múky

Zdravá ovocná žemľovka z mandľovej a kokosovej múky

Dá sa vyrobiť zdravá žemľovka? Áno, aj žemľovka môže byť zdravá a chutná zároveň. Nevyzerá síce ako tá tradičná, no jej chuť je skvelá. Skúste túto zdravú, bezlepkovú ovocnú žemľovku ktorej cesto je vytvorené z mandľovej a kokosovej múky. Naservírujte si ju poliatu javorovým sirupom či medom a hotová dobrota je na svete. Vychutnajte si ju na raňajky, obed či večeru - na túto žemľovku je ten správny čas stále :)

Dbať o štíhlu líniu a zároveň si dopriať sladké obedy znie ako splnený sen. Žemľovka sa mnohým spája s detstvom, kedy sme utekali do kuchyne zistiť, čo tak pekne sladko rozvoniava po byte. Aj práve preto je tento recept na žemľovku u nás doma jeden z obľúbených fit receptov. Jemná chuť mandlí a kokosu v ceste je ideálna v kombinácii so sladkou ovocnou zálievkou s čučoriedkami. Môžete samozrejme použiť akékoľvek iné obľúbené ovocie ako maliny, jahody, marhule či broskyne.

Recept si môžete prispôsobiť podľa vlastnej chuti, a teda môžete pridať aj nastrúhané jablko, tvaroh či slivky. Tak ako v mnohých mojich fit receptoch, aj tentokrát si toto diétne jedlo viete prispôsobiť pre seba a vašu rodinku :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si zmiešame mandľovú a kokosovú múku.
  2. Primiešame do nich všetky ostatné suroviny na cesto a vzniknuté cesto vylejeme do formy (zhruba 20x20cm) vystlatej papierom na pečenie.
  3. Cesto pečieme 25 minút na 180 stupňoch.
  4. Keď je korpus po 25 minútach pevný, vyberieme ho z rúry a nakrájame na menšie kúsky ktoré necháme vo forme.
  5. Kým sa korpus pečie, pripravíme si zálievku.
  6. Mlieko, vajce, jablkové pyré, med a škoricu spolu poriadne rozmiešame a na záver primiešame aj čučoriedky (prípadne iné ovocie) a hrozienka.
  7. Zálievkou polejeme nakrájaný korpus a celú žemľovku dáme piecť na ďalších *30 minút na 190 stupňov.
  8. * Ak sa náhodou po čase začne zhora pripekať, prikryjeme ju alobalom.
  9. Hotovú žemľovku necháme chvíľu vychladnúť a následne ju môžeme krájať.
  10. Po odležaní v chladničke bude ešte pevnejšia.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy65 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal277 KCal
Sacharidy39 g
Vláknina7 g
Bielkoviny9 g
Tuky9 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu