Fit Recepty
Sleduj ma
Zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami

Zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami

K tomuto perfektnému jedlu som sa inšpirovala v reštaurácii. Fit zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami sa hodia ako na všedný obed či večeru, tak aj ako zdravé predjedlo alebo pohostenie pre hostí. Farebnosť tohto fitness jedla vás dostane hneď na prvý pohľad a sľubujem vám, že jeho chuť je ešte omnoho lepšia.

Nech vás množstvo ingrediencií neodradí od jeho prípravy, všetko sú to suroviny, ktoré by mal mať doma bežne každý z nás. Príprava tohto jedla je skutočne jednoduchá a výsledná chuť ohromná. Arašidová a kešu omáčka chutia spolu so zeleninou a kuracím mäsom priam božsky.

Tento recept navyše obsahuje množstvo zeleniny, bielkovín a zdravých tukov, takže si ho pokojne môže dopriať každý milovník zdravej stravy. Ak ste kombináciu orechových masiel a kuracieho mäsa ešte neskúšali, tento recept si skrátka musíte pripraviť. Zaručujem vám, že táto chuť vás príjemne prekvapí. Tieto zeleninovo-kuracie wrapy s dvoma omáčkami predstavujú nutrične hodnotný obed či večeru plnú bielkovín.

Zabaľte si kuracie kúsky do chrumkavých šalátových a kapustových listov, ponorte ich do lahodnej omáčky a vychutnajte si túto zdravú dobrotu. Verím, že v tomto podaní si zeleninu naozaj vychutnáte :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • na kuracie prsia:
  • 300g kuracích pŕs
  • 4 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • šťava z 1 limetky
  • 1-2 PL cesnakového korenia
  • 2 PL vody
  • 1 ČL zázvorového korenia
  • na oblohu:
  • 6 listov červenej kapusty
  • 6 šalátových listov
  • 1 mrkva
  • na uhorkovo-redkvičkový šalát:
  • 1 šalátová uhorka
  • 50g redkvičiek
  • 5 PL vody
  • 4 PL octu
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka morskej soli
  • na kešu omáčku:
  • 20g nadrobno nasekaných kešu orechov (odporúčam tieto)
  • 2 PL octu
  • 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • 1 PL vody
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • štipka mletého čierneho korenia
  • na arašidovú omáčku:
  • 2 PL arašidového masla (odporúčam toto)
  • 2 PL vody
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • 1 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 1 ČL octu
  • 1 ČL limetkovej šťavy
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Vo väčšej miske si pripravíme marinádu na kuracie prsia zmiešaním vody, sójovej omáčky, limetkovej šťavy, zázvorového a cesnakového korenia.
  2. Kuracie prsia nakrájame na hrubšie rezance a namočíme ich do marinády.
  3. Čím dlhšie ich v marináde necháme postáť, tým viac arómy nasiaknu a budú chutnejšie. Môžeme ich v marináde nechať odstáť aj cez noc.
  4. Kuracie prsia následne ugrilujeme na panvici z oboch strán do zlatista (zhruba 7 minút).
  5. V malej miske si zmiešame vodu, ocot, med, štipku soli a mletého čierneho korenia.
  6. Pridáme na tenko nasekané uhorky a redkvičku a odložíme do chladničky, pokým si pripravíme omáčky.
  7. Omáčky si pripravíme zmiešaním všetkých surovín dohromady.
  8. Takisto ich môžeme dať na chvíľu odstáť do chladničky, no nie je to nutné.
  9. Pri servírovaní do každého kapustového listu vložíme šalátový list, nastrúhanú mrkvu, uhorky, redkvičky a kúsok kuracích pŕs potretých kešu omáčkou.
  10. Naplnený wrap preložíme alebo zrolujeme a namáčame do omáčok.
  11. Dobrú chuť!

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal590 KCal
Sacharidy41 g
Vláknina5 g
Bielkoviny45 g
Tuky27 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu