Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé banánové palacinky z 2 ingrediencií

Zdravé banánové palacinky z 2 ingrediencií

Tieto zdravé banánové palacinky z 2 ingrediencií už isto dobre poznáte. Sú dlhé roky obľúbeným receptom mnohých nadšencov zdravého životného štýlu a fitness. Banán a vajcia – to sú jediné dve ingrediencie, ktoré na tieto banánové palacinky potrebujete. Z cesta si môžete pripraviť palacinky alebo menšie fit lievance.

Tieto chutné palacinky sú úplne bez múky a mlieka, vhodné teda aj pre celiatikov a ľudí intolerantných na laktózu. Je to jednoduchý a rýchly recept, ktorý si pripravujem veľmi často a rada. Na oblohu si už môže každý zvoliť to, čo má najradšej - podávať ich môžete napríklad s čerstvým ovocím, jogurtom, orechovým maslom, javorovým sirupom alebo poliate horkou čokoládou, kvalitným džemom či domácou zmrzlinou.

Základom pri tomto recepte je mať kvalitnú, nepriľnavú panvicu, vtedy vám tieto palacinky výjdu krásne. Ak nemáte najspoľahlivejšiu panvicu, skúste si z cesta vyrobiť menšie lievance a otáčať ich v polovici pečenia čo najrýchlejšie, aby sa nepretrhli. Cesto je veľmi jemné, takže ďalším tipom na vydarené fit banánové palacinky je, aby boli pred ich otočením z jednej strany dostatočne upečené ako po okrajoch, tak i v strede.

V recepte použite čo najprezretejšie banány, pre výraznú banánovú chuť. Pre fitness verziu si môžete do cesta pridať aj trochu proteínového prášku.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 1 zrelý banán
  • 2 vajcia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Banán a vajcia si spolu zmixujeme v mixéri dohladka.
  2. Cesto dávkujeme na rozohriatu (prípadne trochou olejom vymastenú) panvicu o veľkosti palaciniek alebo lievancov a opečieme dozlatista z oboch strán.
  3. Podávame s obľúbenou oblohou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy8 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty /
KCal251 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina2 g
Bielkoviny15 g
Tuky12 g