Bezlepkové fit brownies s orechovým maslom

Toto lahodné brownie si obľúbi každý milovník zdravej výživy. Neobsahuje lepok, namiesto múky bola použitá kokosová múka, ktorú môžete v prípade potreby zameniť za proteínový prášok. Namiesto klasického masla bolo v tomto brownie použité orechové maslo, čím sa o niečo znížila celková energetická hodnota koláča a tiež sa zvýšila jeho nutričná hodnota. Na osladenie sú zväčša použité datle a pre tých, ktorí majú radi sladšie dezerty odporúčam pridať aj 1/3 hrnčeka dodatočného sladidla.

Ingrediencie (na 9 porcií):

150g arašidového/mandľového/kešu masla
2 veľké vajcia
4 PL kakaa
100g datlového pyré (odmočené, rozmixované datle)
1/3 hrnčeka sladidla (xylitol/trstinový cukor)
2 PL kokosovej múky (môžete nahradiť s 3 PL proteínového prášku)
1 PL prášku do pečiva

Postup:

Najskôr spolu zmiešame dohromady všetky mokré suroviny. Následne do nich vmiešame aj tie ostatné.

V prípade záujmu môžeme do cesta vmiešať aj orechy či čokoládu nasekanú na kúsky.

Vzniknuté hustejšie cesto premiestnime do pekáča vystlaného papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20x20cm). Brownie pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch (dĺžku pečenia prispôsobíme podľa toho, či chceme mať brownie pevnejšie alebo roztekajúce sa).

Po dopečení necháme brownie vychladnúť a následne ho môžeme nakrájať na kúsky.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
185 18 3,5 7 10

Tento recept je zo skvelej knihy Fit sladkosti (kúpite tu).

Bezlepkové fit brownies s orechovým maslom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
Frittata s tofu, cuketou a paradajkami
  • Množstvo : 48
  • Porcie : 48
  • Tepelná úprava : 40 Min
Banánovo-špaldové cake pops

Pin It on Pinterest