Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravý brownie cheesecake s čerešňami

Zdravý brownie cheesecake s čerešňami

Máte radi cheesecake aj brownies a neviete sa rozhodnúť, ktorú z týchto dvoch pochúťok si pripraviť? Urobte si ich 2 v 1! S týmto úžasným zdravým brownie cheesecake s čerešňami si užijete perfektné spojenie chutí.

Nielenže tento fit dezert vyzerá úžasne lákavo, no je tiež zdravý a neodolateľne chutný. Cheesecake vrstva dodá čokoládovému základu sviežu chuť a čerešne poskytnú príjemnú, sladkú bodku na záver. Zdravý brownie cheesecake je pomerne nízkokalorický a nízkotučný dezert, pretože obe vrstvy sú pripravené v diétnejšej verzii oproti ich klasickým receptúram. Jablkové pyré v brownie vrstve nahradí veľkú časť oleja, ktorý sa v brownies bežne používa a na osladenie použijeme med, takisto v menšom množstve. V cheesecake časti zase namiesto cream cheese použijeme nízkotučný grécky jogurt ktorý má oveľa nižší obsah tuku a vysoký podiel bielkovín, v spojení s jemným tvarohom ktorý je na tom veľmi podobne. Navyše je tento zdravý zákusok jednoduchý na prípravu.

Vyskúšajte tento chutný a zdravý brownie cheesecake s čerešňami, uvidíte že zo stola zmizne rýchlosťou blesku.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si zmiešame celozrnnú múku s kakaom, práškom do pečiva a štipkou soli.
  2. Do sypkých ingrediencií následne zamiešame med, jablkové pyré, vajcia a roztopený kokosový olej.
  3. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmerom zhruba 20x20cm) a dáme piecť na 10 minút na 180 stupňov.
  4. Zatiaľ si v druhej miske pripravíme cheesecake polevu rozmiešaním jogurtu, jemného tvarohu, medu alebo iného sladidla a vajíčka dohromady.
  5. Po 10 minútach pečenia brownie vyberieme, vylejeme naňho pripravenú cheesecake polevu a posypeme vykôstkovanými a na polovicu nakrájanými čerešňami.
  6. Na záver cheesecake vrstvu posypeme tmavými čokoládovými kúskami a dáme piecť na ďalších 20-25 minút na 180 stupňoch.
  7. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a presunieme ho do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby poriadne stuhol.
  8. Následne ho môžeme nakrájať a servírovať.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť16 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal100 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina2 g
Bielkoviny4 g
Tuky2 g

Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie

NízkotučnéVegetariánskeZdravé dezertyVajciaNízkokalorické dezerty
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu