cestoviny s bryndzovo-spenatovou omackou

Celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou

Super chutné a najmä neskutočne jednoduché jedlo s bryndzou. Skúste tieto nutrične hodnotné celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou. Ak ste celiatik/celiatička, môžete si jedlo pripraviť aj za pomoci pohánkových cestovín. Na základný recept vám dokonca postačia iba 3 suroviny.

Ingrediencie (na 4 porcie):

300 g celozrnných cestovín (napr. kolienka)
400 g mrazeného špenátového pretlaku
250 g bryndze

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka.

V druhom hrnci si na miernom plameni ohrejeme rozmrazený špenátový pretlak. Keď sa z neho odparí voda, pridáme nadrobenú bryndzu a zmes miešame dokým sa bryndza neroztopí.

Hrniec odstavíme z tepla a do omáčky vmiešame uvarené cestoviny.

Podľa potreby dochutíme a podávame.

Jedlo môžeme doplniť napríklad aj o šalát, cherry paradajky, prípadne nastrúhaný syr či čerstvú mozzarellu.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
415 47 10 25 15

cestoviny s bryndzovo-spenatovou omackou

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 35 Min
Rozmarínové pšeno s dusenou mrkvou, červenou repou a parmezánom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 30 Min
Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Pin It on Pinterest