Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Najnovšie je toto naše najobľúbenejšie jedlo s medvedím cesnakom. Po tejto kombinácii pesta z medvedieho cesnaku s perfektne dochutenou hlivou ústricovou a celozrnnými cestovinami sa budete zalizovať až za ušami, dúfam, minimálne tak ako my ;)

Ingrediencie (na 4 porcie):

500 g celozrnných cestovín

na pesto z medvedieho cesnaku:

100 g medvedieho cesnaku
100 ml olivového oleja (odporúčam tento)
80 g vlašských/kešu orechov (kúpite tu)
50 g parmezánu (voliteľné)
morská soľ (podľa potreby)
1 PL citrónovej šťavy

na hlivu:

400 g hlivy ústricovej
1 cibuľa
1 ČL mletej papriky
1 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
1 PL kokosového oleja (kúpite tu)
1/2 ČL morskej soli

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka.

Medvedí cesnak poriadne umyjeme a usušíme. Následne ho spolu s olivovým olejom, orechami, citrónovou šťavou a soľou rozmixujeme v sekáčiku na jemnú pastu. Odporúčam pridať aj strúhaný parmezán, no v prípade že ho chcete vynechať, nič sa nestane (pesto bez neho vydrží dlhšie) – dodáva mu však ešte zaujímavejšiu chuť. Pokiaľ je pesto príliš husté, pridáme ešte trochu oleja a v prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte orechy.

Vo väčšej panvici si na rozpálenom kokosovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme umytú a nakrájanú hlivu, zamiešame, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a miešame, dokým hliva nezmäkne – zhruba 5 minút.

Uvarené cestoviny rozmiešame s polovicou hotového pesta, pričom pridávame viac podľa potreby (nutričné hodnoty sú vypočítané s polovičnou dávkou pesta). Na záver pridáme opečenú hlivu a jedlo podávame teplé.

Dobrú chuť! :)

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
677 89 12 19 24

Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

 

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
Malinovo-ananásový krémový smoothie
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Pin It on Pinterest