Celozrnné cestoviny v cesnakovo-karfiólovej omáčke so špargľou, hubami a mozzarellou

Celozrnné cestoviny v cesnakovo-karfiólovej omáčke so špargľou, hubami a mozzarellou

Jedna z najlepších omáčok na cestoviny akú poznám, v spojení s celozrnnými cestovinami a chutnou dusenou zeleninkou, mozzarellou a cherry paradajkami. Určite tento zdravý recept vyskúšajte, či už na obed alebo na večeru.

Ingrediencie (na 4 porcie):

400 g celozrnných cestovín
400 g šampiňónov
250 g zelenej špargle
1 cibuľa
1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
200 g čerstvej mozzarelly
100 g cherry paradajok

na omáčku:

1 stredne veľký karfiól
8 strúčikov cesnaku
100g strúhaného parmezánu
150 ml vody
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL olivového oleja

 

Postup:

Pred tým, než začneme s prípravou jedla si upečieme cesnak. Vďaka tomuto kroku získa jedlo úplne nový rozmer chutí. Cesnakové strúčiky vložíme do alobalu (najlepšie v celku), polejeme ich lyžičkou olivového oleja, alobal zatvoríme a pečieme 30 minút pri 200 stupňoch.

Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy. Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút. Uvarený karfiól precedíme (150 ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150 ml vody, v ktorej sa karfiól varil. Do mixéra pridáme morskú soľ, mleté čierne korenie, upečený cesnak zbavený šupky, parmezán a zmes rozmixujeme do hladka. Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby ešte dochutíme podľa chuti.

Cestoviny uvaríme vo vriacej vode do mäkka.

Vo väčšej panvici si na rozpálenom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kúsky nakrájané šampiňóny, špargľu a zeleninu dusíme domäkka, pričom ju môžeme v prípade potreby podlievať.

Uvarené cestoviny precedíme, zmiešame s karfiólovou omáčkou, podusenou zeleninou, cherry paradajkami a nadrobno nakrájanou mozzarellou.

Podávame teplé. Dobrú chuť :)

 

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
616 75 15 32 16

Celozrnné cestoviny v cesnakovo-karfiólovej omáčke so špargľou, hubami a mozzarellou

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
Frittata s tofu, cuketou a paradajkami
  • Množstvo : 48
  • Porcie : 48
  • Tepelná úprava : 40 Min
Banánovo-špaldové cake pops

Pin It on Pinterest