Fit Recepty
Sleduj ma
Celozrnné škoricové hniezda

Celozrnné škoricové hniezda

Zdravšia verzia škoricových hniezd alebo slimákov s celozrnnou múkou a nižším obsahom tuku a cukru. Sú jemné, mierne sladké a vhodné najmä na raňajky či desiatu, nielen pre deti. Ak máte radšej sladšie jedlá, odporúčam pridať do cesta ešte lyžicu medu. Tieto celozrnné škoricové hniezda sú však chuťovo fantastické a zároveň aj ľahšie stráviteľné ako ich verzia z obchodu.

Som veľký milovník sladkých jedál a škoricové hniezda sú jedným z klasických receptov, ktoré mi pripomína detstvo. Vôňa škorice rozliehajúca sa po byte a netrpezlivé čakanie nad horúcimi hniezdami. Ak ste niekedy na vlastnej koži pocítili, prečo sa nemá jesť teplé pečivo, tak to bolo určite pri takomto sladkom výtvore. Škoricové hniezda alebo slimáky sú u nás dodnes veľmi obľúbené, preto prichádzam s ich ľahšou a zdravšou verziou.

Na cesto som zvolila hladkú celozrnnú múku a jediné použité sladidlo v tomto recepte je med. Na škoricovú náplň vám tiež netreba viac než škoricu, jablkové pyré a med. Jedno fit škoricové hniezdo má tak iba 3g tuku a 120 kalórií, čo z neho robí nízkotučné a nízkokalorické škoricové pečivo. Mňam! Vyskúšajte tieto zdravé škoricové slimáky, sú úžasné, diétne a určite zachutia každému.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Vo veľkej miske si zmiešame teplú vodu s droždím, lyžicou medu a trochou múky. Hmotu necháme nakysnúť 15 minút na teplom mieste.
  2. Následne do kvásku vmiesime ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto.
  3. Misku prikryjeme a cesto necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1,5 až 2 hodín.
  4. Keď je cesto nakysnuté, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.
  5. V malej miske si zmiešame jablkové pyré s medom a škoricou a touto náplňou potrieme celú plochu cesta.
  6. Cesto zrolujeme a nakrájame na kúsky. Hrúbku a veľkosť slimákov zvoľte podľa vlastných preferencií.
  7. Nakrájané hniezda poukladáme do formy vystlatej papierom na pečenie a pečieme ich 25-30 minút na 180 stupňoch do zlatista.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy150 minút
Výdatnosť12 kusov
Nutričné hodnoty / 1 kus
KCal120 KCal
Sacharidy19 g
Vláknina3 g
Bielkoviny4 g
Tuky3 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu