cícer na paprike

Cícer na paprike

Jednoduché, zdravé jedlo ktoré padne vhod ak práve nemáte chuť na mäso, a tiež ak vám treba navariť na niekoľko dní dopredu.

Ingrediencie (na 4 porcie):

250g suchého cíceru (500g uvareného)
1 cibuľa
1 liter kuracieho vývaru
2 väčšie zemiaky
2 PL mletej papriky
1 PL kokosového oleja
1 ČL morskej soli
2 strúčiky cesnaku
1/2 ČL mletého čierneho korenia
biely jogurt (voliteľné)

Postup:

Cícer si na noc namočíme do vody. Ráno ho prepláchneme a uvaríme domäkka.

Vo väčšom hrnci si rozpustíme lyžicu oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme 2 lyžice mletej papriky a chvíľu ju spolu s cibuľou popražíme. Pridáme uvarený cícer, na kocky nakrájané zemiaky, kurací vývar a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny zakryté. Zhruba o 10 minút vyberieme asi tretinu obsahu hrnca a rozmixujeme ju v mixéri na kašu. Prilejeme ju opäť do hrnca – týmto celý paprikáš zahustíme.

Zahustený paprikáš ešte 10 minút povaríme, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a odstavíme z tepla. Pred servírovaním môžeme do paprikášu primiešať kúsok bieleho jogurtu na zjemnenie chuti. Odporúčam to urobiť v osobitnej miske a nie v celom hrnci, keďže paprikáš možno budete ešte neskôr ohrievať, a to by jogurtu neprospelo.

Cícer na paprike môžeme podávať s celozrnným kuskusom, bulgurom, ryžou, cestovinami či cuketou.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
235 36,5 7,5 6,5 4

cícer na paprike

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
Ryža so špenátom, vajíčkami a kozím syrom

Pin It on Pinterest