cicerova socca

Cícerová socca

Jemné bezlepkové pečivo z cícerovej múky s chrumkavými okrajmi a jemným vnútrom, ktoré si môžete pripraviť na veľa spôsobov.

Ingrediencie (na 1 soccu/ 8 ks):

1 a 1/4 hrnčeka cícerovej múky
1
 hrnček vody
1 ČL morskej soli
1/5 ČL mletej červenej papriky
2 PL olivového oleja
olivy, sušené paradajky (voliteľné)

Postup:

V miskee si zmiešame cícerovú múku spolu s vodou a soľou. Do cesta tiež môžeme pridať nadrobno nakrájané olivy alebo sušené paradajky.

Do tortovej, prípadne inej formy vylejeme 2 lyžice olivového oleja a dáme ju na 2 minúty do rúry vyhriatej na 205 stupňov. Formu s olejom opatrne vytiahneme a vylejeme do nej pripravené cesto. Cesto pečieme 30 minút na 205 stupňoch.

Hotovú soccu rozrežeme na trojuholníčky a podávame s vami zvolenou oblohou.

Ja som striedala tuniakovú nátierku so šunkou, šalátom a cottage syrom.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

cicerova socca

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 35 Min
Rozmarínové pšeno s dusenou mrkvou, červenou repou a parmezánom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 30 Min
Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Pin It on Pinterest