cicerovy sendvic bez muky a vajec

Cícerový sendvič bez múky a vajec

Jednoduché a neuveriteľne chutné jedlo, ktoré si môže každý prispôsobiť podľa svojich chutí. Tento cícerový sendvič bez múky a vajec si môžete pripraviť ako sendvič, plnenú placku alebo ho zjesť samostatne – je naozaj výborný ;)

Ingrediencie (na 2 porcie):

Na sendvič:

1 hrnček cícerovej múky
1 až 1,5 hrnčeka vody
2 PL mletých ľanových semienok (ľanovej múky)
50g strúhaného syra
štipka morskej soli
štipka sušenej bazalky
olivy, sušené paradajky (voliteľné)

Na náplň:

150g tuniaka Calvo vo vlastnej šťave
1/2 avokáda
paradajka
šalát, špenát
uhorka
40g kukurice

Postup:

V miske si zmiešame cícerovú múku s vodou, mletými ľanovými semienkami, strúhaným syrom, bazalkou a soľou. Následne môžeme do cesta pridať voliteľné ingrediencie ako napríklad nadrobno nakrájané olivy alebo sušené paradajky. Cesto následne opekáme na panvici z oboch strán dozlatista, ako palacinky. Z cesta by vám mali vzniknúť 4 placky, no ich veľkosť a teda aj počet si môžete prispôsobiť.

Medzi každé dve upečené cestá vložíme šalát, nakrájanú paradajku, uhorku, tuniaka, kukuricu a roztlačené avokádo. Suroviny na náplň si samozrejme môžete zvoliť podľa seba. Servírujeme teplé.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

cicerovy sendvic bez muky a vajec

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
cestoviny s bryndzovo-spenatovou omackou
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou

Pin It on Pinterest