Fit Recepty
Sleduj ma
Exotické kuracie prsia v mangovo-kokosovej omáčke s pšenom

Exotické kuracie prsia v mangovo-kokosovej omáčke s pšenom

Tieto lahodné, exotické kuracie prsia v krémovej mangovo-kokosovej omáčke s pšenom isto rozveselia vaše chuťové poháriky. Je to zdravé a fit jedlo jednoduché na prípravu, nenáročné na suroviny a jeho chuť je až prekvapivo vynikajúca.

Ak chcete mať toto jedlo ešte sladšie a exotickejšie, odporúčam použiť 2 mangá. Ak vám postačí jemná mangová chuť, použite jedno. Jedlo odporúčam podávať s pšenom, no výborné bude tiež s celozrnným kuskusom, cestovinami či hnedou ryžou. Skúste tiež variáciu s hrozienkami! Tú mám úplne najradšej.

Toto, na bielkoviny bohaté jedlo je perfektné ako nezvyčajný obed, ktorým môžete milo prekvapiť svoju rodinku. Svojou osviežujúcou mangovo-kokosovou omáčkou vám bude pripomínať všetky exotické dovolenkové destinácie, ktoré ste navštívili. S použitím pšena alebo ryže ako prílohy zachováte jedlo bezlepkové. Taktiež nepotrebujete použiť žiadne vajíčka ani klasické mlieko, preto si na ňom môže pochutnať naozaj takmer každý alergik. Pre svoju sladkastú chuť a vôňu učarujú tieto zdravé kuracie prsia v mangovo-kokosovej omáčke aj všetkým deťom. Pripravte im takýto chutný a nutrične bohatý obed, po ktorom sa budú ešte dlho oblizovať.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs
  • 1-2 mangá
  • 450ml plnotučného kokosového mlieka (z plechovky) (odporúčam toto)
  • 1 cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 2 PL vínneho octu
  • 1 ČL morskej soli
  • 1 ČL kurkumy (odporúčam túto)
  • 1 ČL sušenej petržlenovej vňate
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL sójovej omáčky (voliteľné) (odporúčam túto)
  • hrozienka (voliteľné)
  • 1 hrnček pšena (odporúčam toto)
  • 2 hrnčeky vody
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • cesnakové korenie
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Pšeno si v hrnci zmiešame s korením a soľou, zalejeme dvoma hrnčekmi vody a dusíme ho na miernom plameni po dobu 15-20 minút.
  2. V hlbokej panvici alebo vo woku si roztopíme kokosový olej a zľahka na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. K zmesi pridáme roztlačený cesnak, kurkumu, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno nakrájané mangá, ocot a kokosové mlieko.
  4. Zmes varíme 15 minút na miernom plameni.
  5. Následne zmes pomocou ručného mixéra rozmixujeme na jemnú omáčku.
  6. Do vzniknutej omáčky vložíme umyté, na prúžky nakrájané kuracie prsia a za občasného miešania ich prikryté dusíme 15-20 minút do zlatista.
  7. Na záver do omáčky pridáme sušenú petržlenovú vňať.
  8. Hotové kuracie mäso s omáčkou podávame s uvareným pšenom, prípadne s inou preferovanou oblohou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal445 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina2 g
Bielkoviny32 g
Tuky24 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu