Fit Recepty
Sleduj ma
Fit Banoffee Pie

Fit Banoffee Pie

Fantastická, zdravá nepečená torta Fit Banoffee Pie, po ktorej sa oblizoval za ušami úplne každý, kto ju doposiaľ ochutnal! Chutí ešte lepšie ako vyzerá a je dokonca zdravá. V jej vnútri nájdete delikátny karamel vytvorený z datlí a orechového masla, ktorý sa perfektne dopĺňa s chuťou banánov a jemným krémom z tvarohu a ricotty na vrchu. Táto nepečená torta je bez múky a pripraviť si ju viete aj bez pridaného cukru (s použitím datlí, xylitolu či stévie).

Banoffee Pie je anglický dezert, ktorý sa skladá z chutného korpusu (podobnému cheesecake), banánov, krému a karamelu. Klasický recept je však preplnený zbytočným cukrom, tukom a kalóriami. Preto som si pre vás pripravila túto zdravšiu a ľahšiu verziu mnohými obľúbeného koláča. Mala som možnosť vyskúšať obe verzie a veru poviem vám, že tento zdravý recept na Banoffee Pie mi ulahodil dokonca ešte viac.

Musím tiež spomenúť, že príprava tohto koláča/torty je veľmi jednoduchá a pomerne rýchla, nemusí sa jej báť ani žiaden začiatočník. Keďže je torta nepečená, nie je na nej prakticky čo pokaziť.

Pripravte tento vynikajúci karamelovo-banánovo-krémový koláč na špeciálnu udalosť alebo len tak, počas víkendu, rozhodne neoľutujete. Pre mňa je toto zatiaľ asi tá najlepšia zdravá nepečená torta.

Tento recept je z knihy Fit sladkosti - obsahuje až 120 chutných receptov na fit dezerty (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Mandle a ovsené vločky si spolu rozmixujeme na múku.
  2. Následne k zmesi pridáme roztopený kokosový olej, med a v prípade že je cesto príliš mrvivé, aj 1-2 lyžice vody.
  3. Rukou vymiesime lepivejšie cesto ktoré zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom približne 25 cm).
  4. Datle zlejeme z vody a rozmixujeme ich spolu s mliekom na jemnú pastu.
  5. Následne k paste pridáme aj zvyšné suroviny na plnku (okrem banánov) a opäť rozmixujeme.
  6. Vzniknutú plnku navrstvíme na pripravený korpus a odložíme do chladničky.
  7. V miske si zmiešame tvaroh s ricottou (alebo iba tvaroh) a krém dosladíme podľa potreby.
  8. Želatínu si rozpustíme v teplej vode a postupne ju primiešame do krému.
  9. Na pripravenú tortu následne vrstvíme banány nakrájané na kolieska s pripravenou tvarohovou polevou.
  10. Na záver koláč dozdobíme kakaovými bôbmi, čokoládou, orechami či ovocím.
  11. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal227 KCal
Sacharidy32 g
Vláknina5 g
Bielkoviny7 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu