Fit Banoffee Pie

Fit Banoffee Pie

Fantastická nepečená torta, po ktorej sa oblizoval za ušami úplne každý, kto ju doposiaľ ochutnal! Chutí ešte lepšie ako vyzerá a je dokonca zdravá. V jej vnútri nájdete delikátny karamel vytvorený z datlí a orechového masla, ktorý sa perfektne dopĺňa s chuťou banánov a jemným krémom na vrchu. Neobsahuje lepok a pripraviť si ju viete aj bez pridaného cukru (s použitím datlí, xylitolu a stévie).

Vyskúšajte tento karamelovo-banánovo-krémový koláčik a rozhodne neoľutujete :)

Ingrediencie (na 10 porcií):

Cesto:

180 g ovsených vločiek
50 g mandlí
2 PL kokosového oleja
1-2 PL vody
2 PL medu/xylitolu

Plnka:

300 g datlí (odmočených vo vode aspoň 1 hodinu)
2-3 PL orechového masla (kešu/arašidové/mandľové)
2 PL mlieka
1 ČL kokosového oleja
1 ČL vanilkovej arómy
3 banány

Poleva:

250 g jemného tvarohu
100 g ricotty (alebo tvarohu)
stévia/iné sladidlo (podľa chuti)
1 PL želatíny
3 PL teplej vody
kakaové bôby, orechy, ovocie (na ozdobu)

Postup:

Mandle a ovsené vločky si spolu rozmixujeme na múku. Následne k zmesi pridáme roztopený kokosový olej, med a v prípade že je cesto príliš mrvivé, aj 1-2 lyžice vody. Rukou vymiesime lepivejšie cesto ktoré zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom približne 25 cm).

Datle zlejeme z vody a rozmixujeme ich spolu s mliekom na jemnú pastu. Následne k paste pridáme aj zvyšné suroviny na plnku (okrem banánov) a opäť rozmixujeme. Vzniknutú plnku navrstvíme na pripravený korpus a odložíme do chladničky.

V miske si zmiešame tvaroh s ricottou (alebo iba tvaroh) a krém dosladíme podľa potreby. Želatínu si rozpustíme v teplej vode a postupne ju primiešame do krému.

Na pripravenú tortu následne vrstvíme banány nakrájané na kolieska s pripravenou tvarohovou polevou. Na záver koláč dozdobíme kakaovými bôbmi, čokoládou, orechami či ovocím. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň na 4 hodiny.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
227 32 5 7 7,5

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 40 Min
mrkvove kocky s ricottou