Fit gaštanovo-medový cheesecake

Fit gaštanovo-medový cheesecake

Ak máte radi gaštany, tento cheesecake musíte vyskúšať! Gaštany v spojení s medom sú neodolatelné a o tom, ako chutia vo forme cheesecake-u ani nehovorím. Cheesecake sa hodí najmä v jesennom období.

Ingrediencie (na 12 porcií):

na korpus:

200g rozmixovaných ovsených vločiek
2-3 PL medu
1 PL kakaa
1 PL gaštanového pyré
1 PL kokosového oleja
2 PL jablkového pyré

na plnku:

500g jemného tvarohu
200g syrokrému
250g gaštanového pyré (-1 PL)
4 PL medu
2 veľké vajcia

kakao, orechy (na ozdobu)

Postup:

Všetky suroviny na korpus spolu poriadne rozmiešame. Hotové cesto zatlačíme rukou na spodok veľkej tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.

Korpus pečieme 10 minút pri 160 stupňoch.

V miske zmiešame všetky suroviny na plnku dohromady (v prípade hrudiek ich spolu aj rozmixujeme). Vzniknutú plnku vylejeme na sčasti upečený korpus.

Cheesecake následne pečieme 60-70 minút pri 160 stupňoch, dokým vrch nezačne chytať zlatistú farbu. Po dopečení necháme cheesecake ešte 30 minút v rozohriatej, vypnutej rúre.

Následne ho vyberieme, posypeme kakaom, orechami a odložíme ho do chladničky.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
162 21 1,5 9 4,5

Fit gaštanovo-medový cheesecake

Fit gaštanovo-medový cheesecake

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 8
  • Porcie : 8
  • Tepelná úprava : 15 Min
  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 40 Min
Polentovo-citrónový koláč