Fit gaštanovo-medový cheesecake

Fit gaštanovo-medový cheesecake

Ak máte radi gaštany, tento cheesecake musíte vyskúšať! Gaštany v spojení s medom sú neodolatelné a o tom, ako chutia vo forme cheesecake-u ani nehovorím. Cheesecake sa hodí najmä v jesennom období.

Ingrediencie (na 12 porcií):

na korpus:

200g rozmixovaných ovsených vločiek
2-3 PL medu
1 PL kakaa
1 PL gaštanového pyré
1 PL kokosového oleja
2 PL jablkového pyré

na plnku:

500g jemného tvarohu
200g nízkotučného cream cheese (smotanová nátierka – napr. Philadelphia)
250g gaštanového pyré (-1 PL)
4 PL medu
2 veľké vajcia

kakao, orechy (na ozdobu)

Postup:

Všetky suroviny na korpus spolu poriadne rozmiešame. Hotové cesto zatlačíme rukou na spodok veľkej tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.

Korpus pečieme 10 minút pri 160 stupňoch.

V miske zmiešame všetky suroviny na plnku dohromady (v prípade hrudiek ich spolu aj rozmixujeme). Vzniknutú plnku vylejeme na sčasti upečený korpus.

Cheesecake následne pečieme 60 minút pri 160 stupňoch, dokým vrch nezačne chytať zlatistú farbu.

Následne ho vyberieme, posypeme kakaom, orechami a odložíme ho do chladničky.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
162 21 1,5 9 4,5

Fit gaštanovo-medový cheesecake

Fit gaštanovo-medový cheesecake

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
figovy chia puding s kokosom
  • Množstvo : 6
  • Porcie : 6
  • Tepelná úprava : 35 Min
Tekvicová hokkaido polievka