fit pirohy

Fit pirohy

Tento recept na fit pirohy sa líši od tradičného receptu tým, že polovica množstva múky je nahradená cícerovou múkou a druhá polovica je tvorená celozrnnou múkou. Kombináciou týchto múk sa pirohom pridá na kvalitných nutričných hodnotách – zvýši sa obsah proteínu, vlákniny, vitamínov a minerálov a naopak zníži sa množstvo lepku.

Ingrediencie (na 4 porcie):

1 kg zemiakov
250 g cícerovej múky
250g celozrnnej múky
1 vajce (voliteľné)
kvalitný džem a tvaroh (prípadne iná náplň)

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke domäkka. Po uvarení ich zbavíme šupky a nastrúhame na jemnom strúhadle. Z nastrúhaných zemiakov bude cesto vláčne. Pridáme k nim vajce, obe múky a vypracujeme cesto bez hrudiek, ktoré sa nelepí na ruky. Ak treba, pridajte ešte trochu viac múky.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (na hrúbku približne 3mm) a vykrajujeme z neho časti okrúhlou formičkou. Každý kúsok naplníme džemom/tvarohom alebo inou zvolenou náplňou a piroh zlepíme.

Pirohy následne varíme v osolenej vode 5-7 minút, pokým nevyplávajú na povrch. Precedíme, naservírujeme a ozdobíme jogurtom a ovocím (v sladkej podobe) a bryndzou/kyslou smotanou a cibuľkou (v slanej podobe).

Dobrú chuť :)

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

fit pirohy

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 40 Min
Vianočný kapor s batátmi a coleslaw šalátom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 15 Min
Quinoová kaša s chia semienkami a jablkom

Pin It on Pinterest