struhany jablkovo-tvarohovy kolac

Fit strúhaný jablkovo-tvarohový koláč

Špaldový strúhaný koláčik s jablkovo-tvarohovou náplňou. Takmer ako od babičky, ibaže s nižším obsahom kcal a tuku ;)

Tip: Koláč môžete posypať pred pečením ešte drvenými vlašskými orechmi.

Ingrediencie (na 9 porcií):

na cesto:

200 g hladkej špaldovej múky
40 g zmäknutého kokosového oleja (kúpite tu)
50 g xylitolu (kúpite tu) / trstinového cukru
3-4 PL vody
2 žĺtka

na tvarohovú náplň:

500 g jemného tvarohu
2 bielka (prípadne 20 g pudingového prášku alebo proteínu)
70 g xylitolu (kúpite tu) / trstinového cukru
1 ČL vanilkovej arómy

na jablkovú náplň:

5 menších jabĺk
1 PL medu
1 ČL škorice
1 PL pudingového prášku/zlatého klasu

 

Postup:

Ako prvé si v mise rukou zmiešame všetky suroviny na cesto dohromady. Hotové cesto zakryjeme a následne ho odložíme na niekoľko minút do mrazničky.

Jablká nastrúhame na jemno a necháme ich medzičasom postáť, aby pustili čo najviac vody.

V miske si vymiešame bielka na penu a primiešame k nim zvyšné suroviny na tvarohovú náplň.

Cesto vyberieme z mrazničky a nahrubo ho nastrúhame na strúhadle. Polovicu nastrúhaného cesta rozložíme na spodok formy vystlatej papierom na pečenie (s rozmermi zhruba 20×20 cm). Na spodné cesto vylejeme tvarohovú náplň.

Nastrúhané jablká čo najviac vyšťavíme a následne ich zmiešame s medom, škoricou a pudingovým práškom. Jablká navrstvíme na tvarohovú náplň.

Koláč posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a pečieme ho približne 35-40 minút pri 180 stupňoch. Po dopečení necháme koláč vychladnúť a odporúčam ho nakrájať a podávať až po tom, čo postojí niekoľko hodín v chladničke.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
248 37,5 4,5 11 6,5

struhany jablkovo-tvarohovy kolac

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 35 Min
Rozmarínové pšeno s dusenou mrkvou, červenou repou a parmezánom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 30 Min
Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Pin It on Pinterest