Fit tekvicový cheesecake

Fit tekvicový cheesecake

V tomto recepte si pripravíme fit dezert, ktorý je ako stvorený na jeseň. Bude to zdravý a fit tekvicový cheesecake, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj lahodne chutný. Ak milujete tekvicové dezerty, tento cheesecake sa určite oplatí vyskúšať.

Korpus tohto tekvicového cheesecake-u je zložený len z 3 surovín, a to ovsených vločiek, medu a kokosového oleja. Nemusíte tak používať kupované sušienky, v ktorých sa ukrýva kopec cukru a tuku. Vyšší obsah bielkovín v náplni dosiahneme použitím tvarohu, ktorý zároveň zjemní jej chuť. Vďaka tekvici je cheesecake bohatý na vitamín A aj vlákninu. Určite nevynechajte ani perníkové korenie, ktoré krásne doplní tekvicovú chuť tohto dezertu.

Tekvicové pyré si môžete z tekvice Hokkaido pripraviť jednoducho – rozvarením očistenej tekvice vo vode a jej následným precedením a rozmixovaním na pyré, alebo jej upečením a následným očistením a rozmixovaním.

 

Ingrediencie (na 12 porcií):

na korpus:

200 g ovsených vločiek
2 PL kokosového oleja (kúpite tu)
2 PL medu
voda (v prípade potreby)

na plnku:

500 g tekvicového pyré (z tekvice Hokkaido)
500 g jemného tvarohu
200 g cream cheese (napr. Philadelphia)
80 g medu
2 vajcia
1 PL perníkového korenia

Postup:

Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múčku.

Následne múčku rozmiešame s medom a roztopeným kokosovým olejom. Malo by nám vzniknúť mrvivé cesto. Ak treba, pridáme do cesta po lyžiciach vodu.

Cesto zatlačíme na spodok formy (buď tortovej s priemerom 25 cm alebo štvorcovej o rozmeroch 22×22 cm).

Všetky suroviny na plnku si spolu rozmiešame do hladka. Ak treba, použijeme mixér.

Náplň následne vylejeme na pripravený korpus a cheesecake pečieme 60 minút pri 160 stupňoch, dokým nebude koláč zvrchu pevný. Po dopečení ho necháme vychladnúť a následne ho dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
187 20 2 10 7

Fit tekvicový cheesecake

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 9
  • Porcie : 9
  • Tepelná úprava : 30 Min
Tvarohovo-gaštanový koláč s banánom a čokoládou
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
Miešané vajíčka s paprikou a rybou

Pin It on Pinterest