V tomto recepte si pripravíme fit dezert, ktorý je ako stvorený na jeseň. Bude to zdravý a fit tekvicový cheesecake, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj lahodne chutný. Ak milujete tekvicové dezerty, tento cheesecake sa určite oplatí vyskúšať.
Korpus tohto tekvicového cheesecake-u je zložený len z 3 surovín, a to ovsených vločiek, medu a kokosového oleja. Nemusíte tak používať kupované sušienky, v ktorých sa ukrýva kopec cukru a tuku. Vyšší obsah bielkovín v náplni dosiahneme použitím tvarohu, ktorý zároveň zjemní jej chuť. Vďaka tekvici je cheesecake bohatý na vitamín A aj vlákninu. Určite nevynechajte ani perníkové korenie, ktoré krásne doplní tekvicovú chuť tohto dezertu.
Tekvicové pyré si môžete z tekvice Hokkaido pripraviť jednoducho – rozvarením očistenej tekvice vo vode a jej následným precedením a rozmixovaním na pyré, alebo jej upečením a následným očistením a rozmixovaním.