Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami

Gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami

Nezvyčajné, no fantastické spojenie chutí - vyskúšajte tieto gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami. Chutia ako batátové šúľance, no sú bez lepku a bez pridaného cukru. Perfektný tip na to, ako využiť uvarené sladké zemiaky :)

Navyše vám jeden stredne veľký sladký zemiak dodá viac ako 400% dennej dávky vitamínu A, 37% dennej dávky vitamínu C a 15% dennej dávky vlákniny a tiež vitamínu B-6. Tiež je bohatý na vlákninu a pomáha tak upraviť trávenie. Na druhej strane obsahuje jeden stredne veľký batát iba niečo cez 100 kcal.

Ovsenú múku získate jednoduchým pomletím ovsených vločiek. (odporúčam tento) Tie obsahujú komplexné sacharidy s postupným uvoľňovaním a majú nízky glykemický index. Obsahujú veľa nerozpustnej i rozpustnej vlákniny, vďaka ktorej prospievajú tráveniu, pomáhajú bojovať proti vysokému krvnému tlaku a zasýtia na dlhú dobu.

Takéto zdravé gnocchi sú naozaj neodolateľné v spojení s týmto tvarohovým prelivom. Použiť môžete i ľubovoľné rastlinné mlieko (napríklad ovsené či mandľové) a pridaním mandľového masla posunúť celý recept na iný level. Maliny sú skvelou voľbou a vytvoria z vášho taniera hotové umelecké dielo.

Dobrú chuť :)

Ingrediencie

  • Na gnocchi:
  • 300g sladkých zemiakov (batátov)
  • 250g ovsenej múky (pomletých ovsených vločiek) (odporúčam tieto)
  • štipka škorice
  • Na krém:
  • 300g jemného tvarohu
  • 5-6 PL mlieka (ľubovoľného)
  • stévie (prípadne iné sladidlo) (odporúčam túto)
  • maliny
  • mandľové/arašidové maslo (voliteľné) (odporúčam toto)

Postup

  1. Sladké zemiaky uvaríme na pare, prípadne vo vode do mäkka.
  2. Po dovarení ich necháme vychladnúť, následne ich ošúpeme a pomocou vidličky ich roztlačíme na pyré.
  3. V miske si zmiešame batátové pyré s ovsenou múkou a štipkou škorice.
  4. Na pomúčenej doske si z cesta rukou vyvaľkáme tenké valčeky, ktoré nakrájame na malé časti - gnocchi.
  5. Vzniknuté gnocchi uvaríme v jemne osolenej vode, pokým nevyplávajú navrch.
  6. Medzičasom si pripravíme omáčku - rozmiešaním tvarohu, mlieka a stévie.
  7. Mlieko pridávame, dokým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
  8. Hotové gnocchi precedíme a prelejeme studenou vodou.
  9. Následne ich polejeme tvarohovou omáčkou a doplníme o maliny.
  10. Gnocchi môžeme poliať aj mandľovým či arašidovým maslom.
  11. Dobrú chuť!
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal345 KCal
Sacharidy54 g
Vláknina8 g
Bielkoviny18 g
Tuky4 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu