Gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami

Gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami

Nezvyčajné, no fantastické spojenie chutí – vyskúšajte tieto gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami. Chutia ako batátové šúľance, no sú bez lepku a bez pridaného cukru. Perfektný tip na to, ako využiť uvarené sladké zemiaky :)

Ingrediencie (na 3 porcie):

Na gnocchi:

300g sladkých zemiakov (batátov)
250g ovsenej múky (pomletých ovsených vločiek)
štipka škorice

Na krém:

300g jemného tvarohu
5-6 PL mlieka (ľubovoľného)
stévie (prípadne iné sladidlo)

maliny
mandľové/arašidové maslo (voliteľné)

Postup:

Sladké zemiaky uvaríme na pare, prípadne vo vode do mäkka. Po dovarení ich necháme vychladnúť, následne ich ošúpeme a pomocou vidličky ich roztlačíme na pyré.

V miske si zmiešame batátové pyré s ovsenou múkou a štipkou škorice.

Na pomúčenej doske si z cesta rukou vyvaľkáme tenké valčeky, ktoré nakrájame na malé časti – gnocchi. Vzniknuté gnocchi uvaríme v jemne osolenej vode, pokým nevyplávajú navrch.

Medzičasom si pripravíme omáčku – rozmiešaním tvarohu, mlieka a stévie. Mlieko pridávame, dokým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.

Hotové gnocchi precedíme a prelejeme studenou vodou. Následne ich polejeme tvarohovou omáčkou a doplníme o maliny. Gnocchi môžeme poliať aj mandľovým či arašidovým maslom.

Dobrú chuť!

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
345 54 8 18 3.5

Gnocchi zo sladkých zemiakov s tvarohovým prelivom a malinami

Videli ste už môj najnovší videorecept? :)

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
psenovo-gastanova kasa