hovadzie maso dusene na vine

Hovädzie mäso dusené na víne

Chutný recept na obed s hovädzím mäsom, duseným na červenom víne.

Trocha vína neuškodí ani v diéte, recept však nie je vhodný pre malé deti, keďže aj po varení v jedle ostane trocha alkoholu (po pol hodine cca 40 %, po hodine cca 25%). Mäsko odporúčam doplniť o jednu z príloh, ktoré sú uvedené nižšie.

Ingrediencie (na 4 porcie):

750 g hovädzieho mäsa
200 ml červeného vína
140 g paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
1 PL kokosového oleja
1 PL sladká mletá paprika
1 ČL mleté čierne korenie
1 ČL morská soľ
voda (podľa potreby)

voliteľné prílohy:
– celozrnné cestoviny
– quinoa (kúpite tu)
– kuskus, bulgur, pohánka, ryža
– zemiaky/batáty
– mozzarella

Postup:

Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.

Pridáme na malé kocky nakrájané hovädzie mäso a miešame, kým sa na ňom neuzavrú póry.

Následne mäso okoreníme, pridáme paradajkový pretlak a nakoniec červené víno. Zmes dobre premiešame, hrniec zakryjeme a mäso dusíme aspoň 45 minút na slabom plameni do mäkka. Občas ho však skontrolujeme, premiešame a ak treba, prilejeme trocha vody.

Keď je mäso mäkké a začína sa trhať (cca 45-70 minút, záleží od mäsa a veľkosti kúskov), môžeme ho ešte dokoreniť a dosoliť podľa chuti a podávať spolu so zvolenou oblohou.

Dobrú chuť! :)

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
478 7 1.5 58 18

hovadzie maso dusene na vine

Videli ste už môj najnovší videorecept? :)

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
psenovo-gastanova kasa