hubovo-cesnakova ryza s hraskom

Hubovo-cesnaková ryža s hráškom

Krémová hubovo-cesnaková ryža s hráškom – perfektný obed s nízkym obsahom kalórií a tuku. Ak obľubujete huby a cesnak, zaručujem vám, že si na tomto jedle pochutíte.

Ingrediencie (na 4 porcie):

500g húb (napr. šampiňóny)
300g hnedej ryže
200g hrášku
100ml mlieka
1 cibuľa
4 cesnakové strúčiky
2 PL sójovej omáčky
1 ČL kokosového oleja
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
syr (voliteľné)
tuniak (voliteľné)

Postup:

Do menšieho hrnca nasypeme prepláchnutú ryžu a zalejeme ju dvojnásobným objemom vody. Ryžu uvaríme na miernom plameni domäkka.

Medzičasom si v hlbokej panvici na rozohriatom kokosovom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umyté a nakrájané huby a podusíme ich zhruba 5 minút. Na záver do hubovej zmesi primiešame uvarenú ryžu, hrášok, mlieko, sójovú omáčku, morskú soľ, korenie a prelisované strúčiky cesnaku. Jedlo za stáleho miešania povaríme ešte 3 minúty. V prípade záujmu môžeme do ryže pridať syr a tuniaka.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
315 55 7 14 3

hubovo-cesnakova ryza s hraskom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
tofu na sampinonoch
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
chia ovseny puding s hurmikaki