Jablkový želé koláč

Svieži, chutný a zároveň diétny koláč z jabĺk a maku, ktorý poteší nielen v teplých letných dňoch. Ak milujete jablká, musíte ho vyskúšať!

Ingrediencie (na 8 porcií):

na cesto:

70 g hladkej špaldovej múky
2 PL maku
3 PL mlieka
2 PL medu/datlovej pasty

na náplň:

500 g jablkového pyré (bez cukru)
1-2 jablká
20 g želatíny
3 PL horúcej vody
škorica/mak (voliteľné)

 

Postup:

Všetky suroviny na cesto spolu poriadne rozmiešame a cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (s priemerom zhruba 22cm). Cesto pečieme 15 minút pri 180 stupňoch a následne ho necháme vychladnúť.

Medzičasom si v miske rozmiešame želatínový prášok s horúcou vodou a chvíľu ju necháme nabobtnať. Následne primiešame jablkové pyré a v prípade záujmu aj škoricu či mak.

Jablká očistíme a nastrúhame ich na tenké plátky. Plátky ukladáme na vychladnutý korpus. Nakoniec jablká zalejeme pripravenou jablkovou zmesou a koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny. Hotový koláč môžeme (ešte pred tuhnutím) posypať makom a nakoniec ho podávať napríklad preliaty jogurtom.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
97 18 2,5 2 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 40 Min
mrkvove kocky s ricottou