Fit Recepty
Sleduj ma
Jogurtovo jahodová nepečená torta "Dokonalosť"

Jogurtovo jahodová nepečená torta "Dokonalosť"

Dvaja ľudia, 5 hodín a táto zdravá, osviežujúca, letná jogurtovo jahodová nepečená torta už neexistuje. Dokonalosť - tento názov vystihuje snáď všetky jej vlastnosti. Torta je jemná, nadýchaná, sladko-kyslastá a ako pridaný bonus, je zdravá a bohatá na bielkoviny.

Kokosový cukor môžete v recepte jednoducho nahradiť trstinovým, prípadne xylitolom, stéviou alebo stéviovými kvapkami, čím znížite obsah sacharidov a celkovej energetickej hodnoty torty.

Ak ste náhodou alergik/alergička na jahody, nezúfajte, pripraviť si ju môžete aj s iným obľúbeným ovocím, najlepšie s čučoriedkami, malinami, čerešňami, marhuľami či brokyňami. Táto diétna fit torta je navyše nízkotučná a bez múky, korpus je zhotovený z ovsených vločiek. Pripravenú ju budete mať za pár minút a nemusíte ani nič piecť, iba ju nechať stuhnúť v chladničke - i keď v prípade tejto torty budete určite nedočkavo kontrolovať chladničku.

Táto zdravá a fit jogurtovo jahodová nepečená torta "dokonalosť" tiež vyzerá neodolateľne, a preto je perfektná i na rodinné oslavy a sviatky. Už sa nemôžem dočkať, až ju urobím znova! Mňam.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 2,5 hrnčeka (350g) ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 3 PL medu (odporúčam tento)
  • štipka škorice (odporúčam túto cejlónsku)
  • Na jogurtovú vrstvu:
  • 500g gréckeho jogurtu
  • 1/2 hrnčeka kokosového cukru (alebo xylitolu/trstinového cukru/1 ČL stévie) (odporúčam tento)
  • 3 PL 100% želatíny
  • 3 PL vody
  • Na jahodovú vrstvu:
  • 500g jahôd
  • 200g gréckeho jogurtu
  • 5 PL kokosového cukru (alebo xylitolu/trstinového cukru/1/2 ČL stévie)
  • 3 PL 100% želatíny
  • 3 PL vody
  • 2 PL citrónovej šťavy
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ovsené vločky rozmixujeme na jemnú múčku.
  2. Vzniknutú múku v miske zmiešame s medom, roztopeným kokosovým olejom a škoricou. Cesto má byť veľmi husté a jemne lepivé.
  3. Pripravíme si tortovú formu (s priemerom zhruba 20cm) a na jej spodok rukou natlačíme vzniknuté ovsené cesto a zarovnáme ho.
  4. V menšom hrnci si rozmiešame 6 lyžíc želatíny so 6 lyžicami vlažnej vody.
  5. Zmes ohrejeme na miernom plameni a odstavíme z tepla akonáhle sa všetka želatína vo vode rozpustí.
  6. V miske si zmiešame grécky jogurt, kokosový cukor (alebo iné sladidlo) a polovicu želatínovej hmoty.
  7. Jogurtovú náplň poriadne rozmiešame a keď v nej už neostali žiadne hrudky, vylejeme ju na pripravený korpus.
  8. Formu vložíme na pár minút do chladničky.
  9. Zatiaľ si umyjeme a očistíme jahody a v mixéri (odporúčam tento) ich rozmixujeme s 200g gréckeho jogurtu, kokosovým cukrom (alebo iným sladidlom), citrónovou šťavou a zvyškom želatínovej hmoty dohladka.
  10. Ak je už jogurtová vrstva na vrchu stuhnutá, vylejeme na ňu jahodovú zmes.
  11. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.
  12. Nakoniec ju môžeme dozdobiť ovocím a podávať.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal205 KCal
Sacharidy36 g
Vláknina4 g
Bielkoviny13 g
Tuky2 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu