jogurtovo proteinovy cheesecake

Jogurtovo proteínový cheesecake

Tento cheesecake si určite zamilujete! Je to seriózne jeden z najlepších zákuskov. Jeho prednosťou tiež je, že obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Ak nemáte proteínový prášok, môžete ho nahradiť sušeným mliekom, pudingovým práškom alebo kakaom (pre kakaový cheesecake).

Ingrediencie (na 8 porcií):

Na cesto:

1,5 hrnčeka (1 hrnček=250ml) pomletých mandlí (mandľovej múky) (kúpite tu)
5 PL mlieka

Na plnku:

700g bieleho gréckeho jogurtu
3 vajcia
1/2 hrnčeka proteínového prášku (vanilkového)* (kúpite tu)
1 PL vanilkovej arómy (alebo vanilkový struk)
med (v prípade potreby)

Na polevu:

1 hrnček bobuľovitého ovocia
1-2 PL želatíny v prášku (100%)

Postup:

Pomleté mandle (alebo mandľovú múku) zmiešame v mise s 5 lyžicami mlieka. Vzniknuté cesto vtlačíme do tortovej alebo zapekacej formy a uhladíme.

Všetky ingrediencie na plnku si spolu poriadne zmiešame. Ochutnáme, či je dostatočne sladká a v prípade potreby pridáme sladidlo. Hotovú plnku vylejeme na pripravené cesto. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do rúry na 165 stupňov na 40 až 45 minút, kým vrch a okraje koláča nezačnú hnednúť. Cheesecake vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

V malom hrnci si pripravíme polevu na cheesecake. Zvolené ovocie popučíme vidličkou a primiešame k nemu želatínu. Zmes chvíľu povaríme (nesmie ale prevrieť) a vylejeme na cheesecake. Celý cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 8 hodín.

*možno nahradiť pudingovým práškom + dosladiť podľa potreby

 

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
220 8 3 22 12

jogurtovo proteinovy cheesecake

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 6
  • Porcie : 6
  • Tepelná úprava : 20 Min
proteinove granola tycinky
  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
Malinovo-ananásový krémový smoothie

Pin It on Pinterest