karfiolovy nakyp s kuracim masom

Karfiolový nákyp s kuracím mäsom a balzamikovou cibuľou

Chutný nákyp z karfiólu a kuracích pŕs poliaty balzamikovou cibuľou vám určite ulahodí. Jeho prednosťou je nielen výborná chuť ale aj vyšší obsah bielkovín a nižší obsah sacharidov. Cibuľa udusená na balzamikovom octe pridá jedlu na jeho výnimočnej chuti. Jeho príprava vám navyše nezaberie viac ako 15 minút!

1 porcia tohto nákypu obsahuje až 223% ODD vitamínu C, 60% ODD vitamínu K a tiež nezanedbateľné množstvo ostatných vitamínov a minerálov.

Ingrediencie (na 2 porcie):

200g kuracích pŕs
1 karfiól
50g strúhaného syra
150g bieleho jogurtu
1 PL olivového oleja
2 ČL mletej papriky
1 ČL cesnakového korenia
1 ČL morskej soli
bazalka
olivy, sušené paradajky (voliteľné)

na balzamikovú cibuľu:

1 cibuľa
3-4 PL balzamikového octu
5 PL vody
štipka morskej soli
štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Mäso a karfiól nakrájame na malé kúsky a dáme ich do misky, kde sme si predom zmiešali lyžicu olivového oleja, jogurt, koreniny a soľ. Ak chceme, môžme pridať aj olivy a sušené paradajky. Zmes poriadne zamiešame, aby sa korenie rovnomerne rozmiestnilo.

Pripravenú zmes vylejeme do (sklenenej) zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom, prikryjeme alobalom a pečieme 45-50 minút na 205 stupňoch, kým je mäso upečené.

Zatiaľ si v malom hrnci pripravíme balzamikovú cibuľu. Cibuľu nakrájame na kolieska a v hrnci ju zmiešame s 3 lyžicami vody, soľou a mletým čiernym korením. Chvíľu ju povaríme na silnom plameni a neskôr, keď začne mäknúť, plameň trocha znížime. Pridáme balzamikový ocot a za častého miešania cibuľu dusíme. Postupne môžeme dopĺňať niekoľko lyžíc vody, aby sa mala cibuľa v čom dusiť. Keď je už dostatočne mäkká (zhruba po 8 minútach), môžeme cibuľu odstaviť z plameňa. Cibuľa by mala obsahovať minimum hustej omáčky.

Keď je nákyp hotový, necháme ho aspoň 5 minút vychladnúť, potom ho opatrne nadávkujeme a podávame poliaty balzamikovou cibuľou a výpekom.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
364 14 8 42 12,5

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

karfiolovy nakyp s kuracim masom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 60 Min
najlepsia fit svieckova

Pin It on Pinterest