kelovy salat s tuniakom, ananasom a rukolou

Kelový šalát s ananásom, tuniakom a rukolou

Tento jednoduchý kelový šalát s ananásom, tuniakom a rukolou určite poteší nejedného milovníka kelu.

Kel pomáha pri problémoch s pečeňou, žalúdkom a pri črevných problémoch. Vďaka vysokému obsahu vlákniny priaznivo pôsobí na trávenie. Pomáha tiež pri znižovaní cholesterolu, posilňuje steny ciev a imunitný systém. Je významným zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre krvotvorbu a zdravý vývoj plodu. Chráni takisto pred rakovinou prsníka a prostaty. Sú v ňom podstatne zastúpené minerály ako mangán, sodík, draslík, horčík, meď a železo.

100g kelu obsahuje až 308% odporúčanej dennej dávky (ODD) vitamínu A, 200% ODD vitamínu C a 1021% ODD vitamínu K. Vitamíny A a K sú rozpustné v tukoch, preto v recepte odporúčam použiť tuniaka v olivovom oleji, nie vo vode.

Jemne tepelne upravený kel vám dokonca dodá o niečo viac zdraviu prospešných látok ako ten surový.

Ingrediencie (na 2 porcie):

150g tuniaka Calvo v olivovom oleji
200g ananásu (nakrájaného nadrobno)
300g kelu (nakrájaného nadrobno)
100g rukoly
šťava z 1/2 citróna
4 PL cottage cheese (voliteľné)

Postup:

Rozohrejeme si panvicu a nalejeme na ňu 1/2 hrnčeka vody. Pridáme kel a povaríme ho vo vode na miernom plameni zhruba 3 minúty – aby trocha zmäkol, no neprišiel o vitamíny. Kel precedíme, v miske ho zmiešame s ostatnými surovinami a podávame.

kelovy salat s tuniakom, ananasom a rukolou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
makovy-slaw
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
pita-plnena-rybou-a-salatom