kokosova torta s tvarohovo-vanilkovym kremom

Kokosová torta s tvarohovo-vanilkovým krémom

Lahodná kokosová torta s tvarohovo-vanilkovým krémom bez lepku, veľmi jednoduchá na prípravu. Ak doma nemáte kokosovú múku, môžete ju nahradiť ovsenou múkou a kokosom. Kokosová múka však veľmi vylepší štruktúru a hlavne nutričné hodnoty torty.

Ingrediencie (na 8 porcií):

1 hrnček jablkového pyré
2/3 hrnčeka kokosovej múky (alebo 1 hrnček ovsenej múky + 1/2 hrnčeka kokosu)
4 PL medu
3 vajcia
2 PL kokosového oleja
1 ČL prášku do pečiva

na krém:
250g jemného tvarohu
150g gréckeho jogurtu
3 PL medu
1 PL vanilkového extraktu (alebo 1 vanilkový struk)

150g čučoriedok (alebo iného ovocia)

Postup:

V miske si spolu rozmiešame kokosovú múku, prášok do pečiva, jablkové pyré, med, vajcia a kokosový olej. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlanej tortovej formy (s priemerom zhruba 18cm) a pečieme 50-60 minút na 180 stupňoch dozlatista.

Kým sa torta pečie, pripravíme si krém. V miske si rozmiešame tvaroh, grécky jogurt, med a vanilkový extrakt (prípadne zrnká z vanilkového lusku). Krémom polejeme upečenú a aspoň čiastočne vychladnutú tortu.

Nakoniec ju posypeme čerstvými čučoriedkami alebo iným ovocím podľa chuti. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň 5 hodín.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
205 26 5 9 6

kokosova torta s tvarohovo-vanilkovym kremom

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
chia ovseny puding s hurmikaki
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
tofu natierka