Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom

Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom

Výborné a zdravé sladké raňajky alebo dezert.

Ingrediencie (na 8 ks):

5 bielok
1 a 1/2 hrnčeka kokosu
3 PL agáve/medu/javorového sirupu

5 žĺtkov
1/2 balíka 100% želatíny (nie cukrárskeho želé)
5 PL vody
1 a 1/2 hrnčeka mlieka (ľubovoľného)
3 PL agáve/medu/javorového sirupu
1 PL vanilkovej arómy
3 PL cícerovej múky
3 PL bieleho jogurtu
3 PL kokosu

Postup:

Najskôr si pripravíme „cesto“ na rezy. Bielka zmiešame v mise spolu s kokosom a sladidlom. Pre tento recept nie je vhodné vyšľahať ich zvlášť. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy. Pečieme 20 minút na 175 stupňoch do zlatista

Kým sa cesto pečie, pripravíme si žĺtkový puding. Želatínu si v hrnci zmiešame s 5 PL vody a necháme napučnieť. Potom pridáme žĺtky, sladidlo, vanilkovú arómu a poriadne premiešame. Pridáme mlieko zmiešané s cícerovou múkou a vzniknutú hmotu za stáleho miešania varíme. Keď puding začína vrieť, pridáme kokos. Po 3 minútach odstavíme puding z tepla a primiešame do neho biely jogurt. Ten zjemní chuť pudingu.

Keď je cesto hotové a vychladené, rozrežeme ho na polovicu a jednu časť uložíme do menšej nádoby/formy. Na túto vrstvu vylejeme žĺtkový puding a prikryjeme druhou časťou kokosového cesta. V uzavretej nádobe odložíme na noc alebo aspoň 7 hodín do chladničky a necháme stuhnúť.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

Kokosové rezy so žĺtkovým pudingom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
Frittata s tofu, cuketou a paradajkami
  • Množstvo : 48
  • Porcie : 48
  • Tepelná úprava : 40 Min
Banánovo-špaldové cake pops

Pin It on Pinterest