kukuricne tortilly s avokadom a fazulou

Kukuričné tortilly plnené avokádom a fazuľou

Klasické kukuričné tortilly plnené avokádovo fazuľovou zmesou. Kto chce, môže si do nich tiež pridať mäso a syr. Mňam! Jedlo je navyše bohaté na množstvo vitamínov a minerálov, no najmä na draslík.

Tip: Hotové tortilly môžeme prevesiť cez rošt v rúre a zapiecť ich 10-15 minút na 190 stupňoch. Vyrobíme si tak chrumkavé taco shells!

Ingrediencie (na 4 porcie):

2 hrnčeky kukuričnej múky (masa harina)
1,5 hrnčeka teplej vody
1/2 ČL morskej soli

2 avokáda
štipka morskej soli
štipka mletého čierneho korenia
štipka cesnakového korenia

300g paradajok
200g uvarenej fazule
80g kukurice
hrsť šalátu

Postup:

V miske rozmiešame kukuričnú múku s teplou vodou a soľou. Z cesta vyrobíme menšie loptičky ktoré natenko rozvaľkáme medzi dvoma hárkami papiera na pečenie. Radšej robíme menšie tortilly, aby sa pri pečení netrhali. Placky následne pomocou papiera na pečenie opatrne vyklopíme na suchú rozpálenú panvicu a opečieme do zlatista (zhruba 1-2 minúty z každej strany). Hotové tortilly ukladáme medzi papierové obrúsky či gázu, aby zmäkli.

V miske si rozmiešame zrelé avokádo so soľou a koreninami. Touto zmesou potrieme tortilly.

Nakoniec na nich poukladáme šalát, uvarenú fazuľu, nadrobno nakrájané paradajky a kukuricu.

Tortilly zrolujeme alebo preložíme a podávame ešte teplé.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
468 59 17 12,5 16

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

kukuricne tortilly s avokadom a fazulou

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 3
  • Porcie : 3
  • Tepelná úprava : 15 Min
spaldove-halusky-s-kyslou-kapustou
  • Porcie : 4
coleslaw šalát