Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie prsia na parmezáne s cuketovými rezancami

Kuracie prsia na parmezáne s cuketovými rezancami

Chutné, do chrumkava upečené fitness kuracie prsia na parmezáne s cuketovými rezancami. Toto zdravé jedlo obsahuje vysoké množstvo bielkovín a iba 30 g sacharidov na porciu. Je perfektné pre všetkých milovníkov zdravej stravy ale i pre športovcov a všetkých tých, ktorí prihliadajú na svoju figúru.

Zeleninové rezance sú úplná pochúťka a ak ste ich ešte neskúšali, toto jedlo je skvelým začiatkom. Keďže sú ľahšie ako ich cestovinová verzia či iná príloha, hodia sa najmä do letného obdobia, kedy máme prirodzene chuť odľahčiť svoj jedálniček. Jemná a vláčna chuť cukety v spojení s do chrumkava upečeným kuracím mäsom v parmezánovej kruste, pripraveným na paradajkách ulahodí všetkým vašim zmyslom. Cuketové "rezance" si pripravíte úplne jednoducho, použitím špiralizéra (kúpite tu) .

Vyskúšajte tieto kuracie prsia na parmezáne s cuketovými rezancami ako fit obed či večeru. Príprava je celkom jednoduchá a nezaberie vám ani hodinku. A ak vám cuketové rezance zachutia, mám tu hneď niekoľko receptov, ktorými sa môžete inšpirovať - vyskúšajte napríklad Fit cuketové "špagety" s tuniakovou omáčkou či Cuketové "špagety" s krémovou avokádovou omáčkou a lososom .

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500g kuracích pŕs
  • 150g celozrnnej strúhanky
  • 100g strúhaného parmezánu
  • 1 vajce
  • 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 200g paradajkového pretlaku
  • 7 PL vody
  • 2 paradajky
  • 50g strúhanej mozzarelly
  • 1/2 ČL soli
  • bazalka
  • 2 väčšie cukety
  • pertžlenová vňať (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na 1cm hrubé plátky.
  2. Celozrnnú strúhanku zmiešame so strúhaným parmezánom.
  3. Mäso okoreníme a osolíme z oboch strán, namočíme do rozmiešaného vajíčka a obalíme z oboch strán v strúhankovej zmesi.
  4. Obalené kuracie kúsky ukladáme do paprierom na pečenie vystlatej formy na pečenie.
  5. Mäso pečieme 20 minút pri 200 stupňoch do zlatista.
  6. Po 20 minútach vyberieme mäso z rúry.
  7. Paradajkový pretlak si rozmiešame s vodou a soľou.
  8. Vzniknutou paradajkovou zmesou potrieme upečené kuracie kúsky.
  9. Na túto vrstvu následne poukladáme na tenké kolieska nakrájané paradajky a posypeme ich strúhanou mozzarellou a bazalkou.
  10. Mäso dáme takto zapiecť ešte na 5-10 minút.
  11. Medzičasom si očistíme cukety a pomocou špiralizéra alebo strúhadla ich nastrúhame na "špagety".
  12. Cuketovu môžeme zľahka osoliť a okoreniť.
  13. Upečené kuracie kúsky podávame na cuketových rezancoch.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal470 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina3 g
Bielkoviny50 g
Tuky14 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu