kuracie stehna na pohankovo mrkvovo porovom salate

Kuracie stehná na pohánkovo-mrkvovo-pórovom šaláte

Jemné kuracie stehná varené vo vode servírované na chutnom pohánkovo-mrkvovo-pórovom šaláte.

Ingrediencie (na 2 porcie):

2 kuracie stehná bez kosti a kože
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL zázvorového korenia
1/2 ČL cesnakového korenia

Na šalát:

100g pohánky
150g mrkvy
1/2 cibule
1/4 póru
1-2 PL masla
morská soľ
štipka kurkumy (voliteľné)
strúhaný syr (voliteľné)

Postup:

Kuracie stehná opláchneme, dáme do hrnca kde ich zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme odkryté na miernom plameni 25-30 minút.

V menšom hrnci si zalejeme pohánku vodou a varíme ju zhruba 10 minút. Nevarte ju príliš dlho aby sa nerozvarila (ak teda nechcete kašovitú konzistenciu).

Uvarenú pohánku precedíme, aby sme sa zbavili zvyšnej vody a dáme ju do misky. V hrnci od pohánky si roztopíme lyžicu alebo dve masla. Cibuľu nakrájame nadrobno a zľahka ju opražíme na masle. Následne pridáme aj nastrúhanú mrkvu a pór a zľahka pražíme 2 minúty. Hrniec odstavíme z tepla, primiešame doňho pohánku, morskú soľ a kto chce aj strúhaný syr a kurkumu.

Podávame s teplým uvareným kuracím stehnom a môžeme pridať aj čerstvú zeleninu. Vývar z mäsa nevylievajte, pridajte doň kúsok cibule,mrkvu, petržlen, ešte chvíľu povarte a máte chutnú kuraciu polievku.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
385 36,5 7,5 34 9

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

kuracie stehna na pohankovo mrkvovo porovom salate

Be Social

Podobné recepty

Pin It on Pinterest