Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Lahodný raffaello krém s tvarohom, višňami a čokoládou

Lahodný raffaello krém s tvarohom, višňami a čokoládou

Zdravá a neskutočne chutná 5-minútovka, ktorú zvládne každý! Vďaka osviežujúcemu tvarohu a jogurtu sa tento raffaello krém hodí aj ako dezert či raňajky do teplých letných dní. Dezert neobsahuje pridanú múku ani cukor a pochváliť sa môže vysokým obsahom bielkovín.

Tento zdravý raffaello krém s tvarohom, višňami a čokoládou je mojou srdcovkou. Odkedy som tento recept "namiešala" prvýkrát, pripravujem ho doma veľmi často. Keďže sa tento kokosový krém dá pripraviť úplne bez cukru (používam stéviový extrakt) a zo samých zdravých surovín, doprajeme si ho úplne bez výčitiek. Či už teda na raňajky, alebo ako zdravý dezert. Vďaka vysokému obsahu bielkovín ale aj zdravých tukov z kokosu je tento kokosový krém dosť sýty. A kombinácia tvarohu, višní a horkej čokolády je v ňom jednoducho neodolateľná. Nezabudnite však použiť kvalitnú horkú čokoládu (70%+), ktorá je zdraviu prospešná a bohatá na antioxidanty. V primeranej miere určite nikomu neuškodí ;)

Vyzývam vás, aby ste tento lahodný kokosový raffaello krém s tvarohom, višňami a čokoládou vyskúšali čím skôr.

Tip: Ak do tohto krému pridáte aj želatínu, môžete ho použiť napríklad aj ako zdravú plnku do torty.

Tento recept je z knihy Fit sladkosti (kúpite tu).

Ingrediencie

Postup

  1. V miske si zmiešame tvaroh s jogurtom a strúhaným kokosom.
  2. Zmes dosladíme stéviou či kvapkami flavdrops podľa chuti.
  3. Nakoniec do krému primiešame odkôstkované višne a na malé kúsky nasekanú horkú čokoládu.
Kniha Fit Sladkosti
Tento recept je z knihy Fit sladkosti (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy5 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal285 KCal
Sacharidy29 g
Vláknina3 g
Bielkoviny17 g
Tuky11 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu