lanový chlieb bez múky a lepku

Ľanový chlieb bez múky a lepku

Zdravý, jemný  ľanový chlieb bez múky a lepku, ktorý máte hotový do 30 minút.

Ingrediencie (na 2 porcie):

1 hrnček mletých ľanových semienok (ľanovej múky)
3 vajcia
1 PL kypriaceho prášku
1/4 hrnčeka vody
3 PL olivového oleja (odporúčam tento)
1 ČL morskej soli
1/2 ČL oregána

Na prílohu:
50g olív
75g tuniaka vo vlastnej šťave
hrsť špenátu
30g strúhaného parmezánu

Postup:

V miske si najprv poriadne zmiešame suché suroviny a následne k nim primiešame všetky ostatné. Cesto poriadne rozmiešame a následne ho vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy na chlieb. Chlieb pečieme 20-25 minút na 180 stupňoch.

Tento ľanový chlieb chutí výborne s olivami, parmezánom, špenátom a tuniakom.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

lanový chlieb bez múky a lepku

 

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
Miešané vajíčka s paprikou a rybou
  • Množstvo : 5
  • Porcie : 5
  • Tepelná úprava : 120 Min
Fit francúzske zemiaky

Pin It on Pinterest