Fit Recepty
Sleduj ma
Luxusný nepečený malinový cheesecake

Luxusný nepečený malinový cheesecake

Ak milujete sviežu chuť nepečených cheesecake-ov a neviete sa rozhodnúť ktorý recept skúsiť, rozhodne odporúčam vyskúšať tento malinový. Jeho lahodná krémová plnka a sladko-kyslá ovocná poleva vás jednoducho dostane. Navyše má táto verzia cheesecake-u oproti klasickým receptom nižší obsah cukru, tuku a na druhej strane viac bielkovín.

Ak však chcete znížiť obsah tuku a kalórií ešte viac, odporúčam vynechať mascarpone, prípadne ho nahradiť tvarohom. Tento nepečený malinový cheesecake je najlepší po odležaní v chladničke aspoň cez noc. Najlepšie je pripraviť ho večer, aj keď viem, že pri pohľade naň bude veľmi ťažké odolať mu. Dobrou správou však je, že sa naň budete môcť tešiť hneď ráno. Tento zdravý nepečený cheesecake obsahuje iba samé kvalitné suroviny, preto si ho bez výčitiek môžete dopriať aj na raňajky. Za pomoci stévie si ho viete pripraviť aj bez cukru. Neznie vám predsa tvaroh, ovsené vločky a maliny ako typické raňajkové menu? No vidíte, tuto ich máme, iba vo forme chutného cheesecake :)

Pri jeho príprave (ani pri ostatných receptoch) nezabudnite použiť 100% želatínu, nie cukrárske, ani tortové želé.

Toto je pre mňa ten najlepší nepečený malinový cheesecake a ja verím, že si ho tiež zamilujete na prvé ochutnanie.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 250-300g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • 2-3 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • Na krém:
  • 250g mascarpone
  • 500g jemného tvarohu
  • 250g cream cheese s nízkym obsahom tuku
  • stévia (alebo iné sladidlo podľa chuti - môže byť aj proteín)
  • 1 balík 100% želatíny
  • vanilkový extrakt (odporúčam tento)
  • Malinová poleva:
  • 250g mrazených malín
  • 1 balík 100% želatíny
  • stévia (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ovsené vločky rozmixujeme na múku a zmiešame ich s 2-3 PL kokosového oleja.
  2. Vzniknuté cesto zatlačíme na spodok formy (s priemerom cca 25cm).
  3. Tvaroh rozmiešame s mascarpone a cream cheese-om.
  4. Krém dosladíme podľa potreby.
  5. Želatínu rozrobíme s trochou horúcej vody, zmiešame s dvoma lyžicami plnky a nakoniec želé zmes primiešame do plnky.
  6. Krém vylejeme na pripravený korpus a tortu dáme do chladničky.
  7. Mrazené maliny necháme uvariť do mäkka a zmiešame ich s vreckom želatíny.
  8. Zmes necháme vychladnúť a následne ňou polejeme vrch koláča.
  9. Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny, no najlepšie cez noc.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal308 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina4 g
Bielkoviny14 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu