Luxusný nepečený malinový cheesecake

Luxusný nepečený malinový cheesecake

Ak milujete sviežu chuť nepečených cheesecake-ov a neviete sa rozhodnúť ktorý recept skúsiť, rozhodne odporúčam vyskúšať tento malinový. Jeho lahodná krémová plnka a sladko-kyslá ovocná poleva vás jednoducho dostane. Navyše má táto verzia cheesecake-u oproti klasickým receptom nižší obsah cukru, tuku a na druhej strane viac bielkovín.

Ak však chcete znížiť obsah tuku a kcal ešte viac, odporúčam vynechať mascarpone, prípadne ho nahradiť tvarohom.

Dobrú chuť! :)

Ingrediencie (na 10ks):

Na korpus:

250-300g ovsených vločiek
2-3 PL kokosového oleja

Na krém:

250g mascarpone
500g jemného tvarohu
250g cream cheese s nízkym obsahom tuku
stévia (alebo iné sladidlo podľa chuti – môže byť aj proteín)
1 balík želatíny
vanilkový extrakt

Malinová poleva:

250g mrazených malín
1 balík želatíny
stévia (voliteľné)

Postup:

Ovsené vločky rozmixujeme na múku a zmiešame ich s 2-3 PL kokosového oleja. Vzniknuté cesto zatlačíme na spodok formy (s priemerom cca 25cm).

Tvaroh rozmiešame s mascarpone a cream cheese-om. Krém dosladíme podľa potreby. Želatínu rozrobíme s trochou horúcej vody, zmiešame s dvoma lyžicami plnky a nakoniec želé zmes primiešame do plnky. Krém vylejeme na pripravený korpus a tortu dáme do chladničky.

Mrazené maliny necháme uvariť do mäkka a zmiešame ich s vreckom želatíny. Zmes necháme vychladnúť a následne ňou polejeme vrch koláča.

Cheesecake necháme stuhnúť v chladničke aspoň 3 hodiny, no najlepšie cez noc.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
308 21 4 14 17

 

Luxusný nepečený malinový cheesecake

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 8
  • Porcie : 8
  • Tepelná úprava : 15 Min
  • Množstvo : 16
  • Porcie : 16
  • Tepelná úprava : 40 Min
Polentovo-citrónový koláč