Mleté mäso s baklažánom v paradajkovej omáčke s feta syrom

Mleté mäso s baklažánom v paradajkovej omáčke s feta syrom

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila spojenie baklažánu s mletým mäsom – či už ako omáčku na lasagne alebo v iných jedlách. Vyskúšajte túto kombináciu v spojení s feta syrom, servírovanú buď s ryžou, cestovinami, quinoou či akoukoľvek inou prílohou.

Ingrediencie (na 2 porcie):

250 g mletého hovädzieho mäsa (s nízkym podielom tuku)
1 cibuľa
1 PL kokosového oleja
1 väčší baklažán
200 g paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
1 ČL morskej soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
bazalka
150 ml vody

40 g feta syru

Postup:

V hrnci si roztopíme kokosový olej, na ktorom zľahka orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Do hrnca pridáme mleté hovädzie  mäso, paradajkový pretlak, korenie, morskú soľ, 150 ml vody a zmes poriadne zamiešame. Mäso dusíme prikryté po dobu 20 minút.

Následne do mäsa pridáme na malé kúsky nakrájaný baklažán a premiešame. Takto mäso s baklažánom dusíme 10 minút. Nakoniec pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, v prípade potreby ešte trocha vody, bazalku a odkryté jedlo varíme ešte 5 minút.

Hotovú mäsovú zmes podávame najlepšie s ryžou alebo cestovinami, posypané nadrobeným feta syrom.

1 porcia (bez prílohy):

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
372 16 9 33 17

Mleté mäso s baklažánom v paradajkovej omáčke s feta syrom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 15
  • Porcie : 15
  • Tepelná úprava : 15 Min
Ovseno-banánové cookies s proteínom
  • Množstvo : 1
  • Porcie : 1
  • Tepelná úprava : 15 Min
Miešané vajíčka so špenátom, quinoou a kozím syrom

Pin It on Pinterest