Morocký cícer s kuracím mäsom

Morocký cícer s kuracím mäsom

V prípade, že máte chuť pripraviť si na obed alebo večeru niečo menej tradičné a možno trocha exotickejšie, vyskúšajte tento chutný morocký cícer s kuracím mäsom. Cícer s kuracím mäsom je sýta a nutrične hodnotná dvojka, bohatá na bielkoviny, vlákninu a tiež množstvo mikronutrientov.

Základom tohto zdravého receptu je cícer a kuracie stehná, ktoré sú doplnené o skvele dochutenú paradajkovú omáčku. Morocký cícer s kuracím mäsom odporúčam servírovať spolu so zmesou hnedej ryže, quinoi a obilnín od SOS, ktorá je tiež hodnotným zdrojom vlákniny a minerálov.

Jedlo je jednoduché na prípravu a vhodné do jedálnička každého priaznivca zdravého životného štýlu, ktorý si rád dopraje kuracie mäso v novej podobe.

 

Ingrediencie (na 4 porcie):

800 g vykostených kuracích stehien
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 PL kokosového oleja
1 PL mletej papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL mletej rasce

na prílohu:

1 hrnček suchej SOS hnedej ryže s obilninami a quinoou
3 hrnčeky vody
1/2 ČL morskej soli
provensálske korenie

na cícerovú omáčku:

400 g pasírovaných (alebo čerstvých) paradajok
500 g uvareného cíceru
šťava z 1/2 citróna
hrsť petržlenovej vňate (prípadne bazalky)
1 ČL mletej papriky
1 ČL morskej soli
1/2 ČL kurkumy
arašídy (voliteľné)

Postup:

V hlbokej panvici alebo v hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom do sklovita.

Následne pridáme koreniny, zamiešame a pridáme aj na menšie kúsky nakrájané kuracie stehná.

Mäso varíme odkryté po dobu 10 minút.

Následne k mäsu pridáme všetky suroviny na cícerovú omáčku a spolu ich prikryté a za občasného miešania varíme ešte 10-15 minút, dokým nedosiahne jedlo požadovanú konzistenciu a mäso je poriadne uvarené.

Ako prílohu si odporúčam pripraviť hnedú ryžu s obilninami a quinoou, ktorú v hrnci zalejeme vodou, pridáme provensálske korenie, soľ a uvaríme do mäkka.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
614 56 10 53 15

Morocký cícer s kuracím mäsom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 9
  • Porcie : 9
  • Tepelná úprava : 30 Min
Tvarohovo-gaštanový koláč s banánom a čokoládou
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
Miešané vajíčka s paprikou a rybou

Pin It on Pinterest