Fit Recepty
Sleduj ma
Morocký cícer s kuracím mäsom

Morocký cícer s kuracím mäsom

V prípade, že máte chuť pripraviť si na obed alebo večeru niečo menej tradičné a možno trocha exotickejšie, vyskúšajte tento chutný morocký cícer s kuracím mäsom. Cícer s kuracím mäsom je sýta a nutrične hodnotná dvojka, bohatá na bielkoviny, vlákninu a tiež množstvo mikronutrientov.

Základom tohoto zdravého receptu je cícer a kuracie stehná, ktoré sú doplnené o skvele dochutenú paradajkovú omáčku. Morocký cícer s kuracím mäsom odporúčam servírovať spolu so zmesou hnedej ryže, quinoi a obilnín od SOS, ktorá je tiež hodnotným zdrojom vlákniny a minerálov.

Toto zdravé jedlo s cícerom a kuracím mäsom je jednoduché na prípravu a vhodné do jedálnička každého priaznivca zdravého životného štýlu, ktorý si rád dopraje kuracie mäso a strukoviny v novej podobe.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 800 g vykostených kuracích stehien
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • 1/2 ČL mletej rasce
  • na prílohu:
  • 1 hrnček suchej SOS hnedej ryže s obilninami a quinoou (odporúčam túto)
  • 3 hrnčeky vody
  • 1/2 ČL morskej soli
  • provensálske korenie
  • na cícerovú omáčku:
  • 400 g pasírovaných (alebo čerstvých) paradajok
  • 500 g uvareného cíceru (kúpite tu)
  • šťava z 1/2 citróna
  • hrsť petržlenovej vňate (prípadne bazalky)
  • 1 ČL mletej papriky
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL kurkumy
  • arašídy (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokej panvici alebo v hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom do sklovita.
  2. Následne pridáme koreniny, zamiešame a pridáme aj na menšie kúsky nakrájané kuracie stehná.
  3. Mäso varíme odkryté po dobu 10 minút.
  4. Následne k mäsu pridáme všetky suroviny na cícerovú omáčku a spolu ich prikryté a za občasného miešania varíme ešte 10-15 minút, dokým nedosiahne jedlo požadovanú konzistenciu a mäso je poriadne uvarené.
  5. Ako prílohu si odporúčam pripraviť hnedú ryžu s obilninami a quinoou, ktorú v hrnci zalejeme vodou, pridáme provensálske korenie, soľ a uvaríme do mäkka.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy50 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal614 KCal
Sacharidy56 g
Vláknina10 g
Bielkoviny53 g
Tuky15 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu