najlepsi fit kokosovy cheesecake

Najlepší fit kokosový cheesecake

Nadšene prehlasujem, že tento fit kokosový cheesecake bol zatiaľ jeden z najlepších kokosových koláčov, aký som mala. Ak tiež milujete kokos a zároveň cheesecake-y, musíte ho vyskúšať. K jeho jemnej kokosovej chuti prispieva aj použité kokosové mlieko. Nezabudnite ho však deň predtým uložiť do chladničky, budete chcieť použiť iba jeho vrchnú stuhnutú časť, ktorá sa v ňom za niekoľko hodín v chladničke vytvorí. V prípade, že budete chcieť v cheesecaku ešte viac navýšiť obsah bielkovín, môžete použiť aj kokosový proteín, ktorý ešte viac zvýrazní jeho kokosovú chuť. Ak kokosový proteín nemáte, vôbec to nevadí, cheesecake si môžete pripraviť úplne bez neho. Tento cheesecake zvládne aj úplný začiatočník, jeho príprava je totiž super jednoduchá a rýchla.

Ak tento cheesecake vyskúšate, určite mi dajte v komentároch vedieť, ako vám chutil! :)

Ingrediencie (na 10 porcií):

Na korpus:

180 g ovsených vločiek
50 g mandlí
2 PL kokosového oleja
1-2 PL vody
2 PL medu/xylitolu

Na krém:

400 ml kokosového mlieka (v plechovke, ktoré necháme cez noc v chladničke – použijeme iba vrchnú stuhnutú časť)
500 g jemného tvarohu
200 g nízkotučného cream cheese (napr. Philadelphia)
5-6 PL medu (prípadne xylitolu)
50 g strúhaného kokosu
2 vajcia (prípadne 2 PL kukuričného škrobu)
kokosový proteín (voliteľné, netreba ho nahrádzať, v prípade že ho chceme použiť, môžeme do krému pridať 30 g proteínu a použiť iba 30 g strúhaného kokosu)

20 g kokosu (na posypanie)

Postup:

Mandle a ovsené vločky spolu rozmixujeme v mixéri na múku. Následne k zmesi pridáme roztopený kokosový olej, med a v prípade že je cesto príliš mrvivé, aj 1-2 lyžice vody. Rukou vymiesime lepivejšie cesto ktoré zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom približne 25 cm).

Vo väčšej mise si rozmiešame všetky suroviny na krém dohromady. Z kokosového mlieka pridáme iba vrchnú stuhnutú časť, ktorá sa nám vytvorila po odležaní v chladničke. Krém poriadne rozmiešame a v prípade, že obsahuje hrudky, rozmixujeme ho pomocou tyčového mixéra.

Krém následne vylejeme na pripravený korpus, posypeme s 20 g kokosu a cheesecake pečieme zhruba 50 minút pri 150 stupňoch (spodný a vrchný ohrev rúry), dokým vrch nezačne chytať zlatistú farbu. Následne cheesecake necháme vychladnúť v polootvorenej rúre (to zabráni tomu, aby cheesecake na vrchu popraskal) a potom ho presunieme do chladničky aspoň na 4 hodiny.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
280 25 1,5 12 15

najlepsi fit kokosovy cheesecake

 

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
fit tvarohovo-bryndzova natierka s medvedim cesnakom
  • Množstvo : 8
  • Porcie : 8
  • Tepelná úprava : 45 Min
jogurtovo proteinovy cheesecake

Pin It on Pinterest