Všetci milovníci tekvicových koláčov si určite pochutia na tejto verzii tekvicového koláča bez cesta. Tento nízkokalorický tekvicový koláč obsahuje menej ako 80 kcal na jednu porciu. Navyše, s použitím ľanových semienok si môžete jednoducho napiecť verziu bez vajec, a rovnako tak môžete nahradiť mlieko jeho rastlinnou verziou (ovsené či kokosové mlieko, alebo podľa vašej chuti).
Tekvica je jednou z najobľúbenejších jesenných potravín, a vo vašom jedálničku by v toto ročné obdobie isto nemala chýbať. Je unikátnym zdrojom draslíka, beta-karoténu, bohatá na minerálne látky, vápnik či horčík, ale aj vitamíny E, C a určité typy vitamínu B. Škorica a zázvorové korenie príjemne zahrejú organizmus v chladné, jesenné dni.
Príprava tohto koláča z tekvice je zároveň smiešne jednoduchá. V kuchyni vám tak hravo pomôžu aj deti - stačí zmiešať všetky suroviny a piecť sa bude už sám.
Ak teda máte zásoby tekvice a neviete, ako je možné ich ešte využiť, rozhodne skúste aj tento jednoduchý jesenný recept. Skvelo sa hodí k poobedňajšej káve, poliaty napríklad arašidovým maslom či gréckym jogurtom zmiešaným s medom (ale môžete to pokojne vynechať).