ovsena kaša baklava

Ovsená kaša „Baklava“

Ak ste priaznivcom baklavy aspoň tak ako ja, určite si na tejto odľahčenej verzii v podobe ovsenej kaše pochutíte.

Ingrediencie (na 2 porcie):

1 hrnček ovsených vločiek
3 hrnčeky vody
1/4 hrnčeka vlašských orechov
30g pistácií
50g hrozienok (prípadne iného sušeného ovocia)
2-3 PL medu (podľa chuti)
1 ČL škorice
1/5 ČL perníkového korenia
1 PL šťavy z citróna
1 ČL kôry z citróna

Postup:

V hrnci necháme prevrieť vodu a následne do nej vysypeme ovsené vločky. Tie necháme variť vo vode na miernom plameni zhruba 10 minút, pričom ich občasne premiešame. Ak je už väčšina vody odparená, plameň znížime na veľmi slabý a vločky varíme dovtedy, kým sa voda úplne nevstrebe do vločiek (zhruba ďalších 10 minút). Ak má niekto radšej mokrejšiu kašu, môže vločky odstaviť skôr.

Po uvarení kaše do nej vmiešame všetky ostatné suroviny a osladíme medom podľa chuti. Kašu podávame ešte teplú, no je výborná aj za studena.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel (kúpite tu).

ovsena kaša baklava

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 15 Min
Quinoová kaša s chia semienkami a jablkom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 10 Min
Miešané vajíčka s paprikou a rybou

Pin It on Pinterest