ovseny trhanec

Ovsený trhanec s banánom, tvarohom a arašidovým maslom

Doprajte si tento perfektný ovsený trhanec s banánom, tvarohom a arašidovým maslom na raňajky či ako sladký a zdravý obed. Obsahuje vyvážený pomer bielkovín, komplexných sacharidov a zdravých tukov a chutí neskutočne dobre! Ak potrebujete v recepte znížiť množstvo tuku a celkovej energie, môžete celé vajcia nahradiť bielkami.

Ingrediencie (na 1 porciu):

3 vajcia (alebo 3 bielka)
3 PL jemných ovsených vločiek
3 PL vody
150g tvarohu
1 banán
štipka stévie (alebo 1 PL medu)
1 ČL vanilkového extraktu
1 PL arašidového alebo orechového masla

Postup:

V miske si dohromady zmiešame vajcia (prípadne iba bielka), ovsené vločky a vodu. Vzniknuté cesto vylejeme na rozohriatu, nepriľnavú panvicu a palacinku opečieme z oboch strán do zlatista – zhruba 1 minútu z každej strany. Ak sa vám pri procese roztrhne, je to v poriadku, keďže vzniknutú palacinku potrebujeme natrhať alebo narezať na menšie kúsky.

Tvaroh si rozmiešame so stéviou (alebo medom) a vanilkovým extraktom. Trhanec posypeme tvarohom, na kúsky nakrájaným banánom a nakoniec polejeme arašidovým (alebo mandľovým/kešu) maslom.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
537 53 6 40 22

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

ovseny trhanec

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 9
  • Porcie : 9
  • Tepelná úprava : 40 Min
Zapekaná tvarohová kaša s rebarborou a chrumkavou posýpkou