Panvička s mletým mäsom a sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke

Ak chcete svojej rodinke vyčarovať chutný a zdravý obed či večeru, skúste túto jednoduchú panvičku s mletým mäsom, sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke a olivami. Jej chuť vás zaručene dostane :)

Ingrediencie (na 4 porcie):

500 g mletého morčacieho mäsa (alebo hovädzieho s nízkym obsahom tuku)
1 kg sladkých zemiakov
1 cibuľa
1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
50 g olív
200 g pasírovaných paradajok
1 PL mletá paprika
1 ČL mleté čierne korenie
1/2 ČL morskej soli
3 strúčiky cesnaku
100 g strúhanej mozzarelly
hrsť peržlenovej vňate
voda na podlievanie
cherry paradajky (na dozdobenie)

 

Postup:

Batáty položíme na plech, vidličkou do nich urobíme niekoľko dierok a pečieme ich približne 30 minút pri 200 stupňoch – nie úplne do mäkka. Po dopečení ich ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

V hlbokej panvici si na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme korenie, soľ a zamiešame. Následne primiešame mleté mäso, pasírované paradajky, zamiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania mäso dusíme približne 15 minút.

Následne do mäsa vmiešame nakrájané olivy, prelisované strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a nakoniec aj upečené sladké zemiaky. Zmes opäť podlejeme a dusíme dovtedy, kým nebude mäso a zemiaky hotové, dáme si však pozor na to, aby zemiaky nezmäkli až príliš.

Na záver jedlo posypeme strúhanou mozzarellou a podávame.

Dobrú chuť! :)

 

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
530 52 8 37 15

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 50 Min
Frittata s tofu, cuketou a paradajkami
  • Množstvo : 48
  • Porcie : 48
  • Tepelná úprava : 40 Min
Banánovo-špaldové cake pops

Pin It on Pinterest