pecena tuniakova omeleta

Pečená tuniaková omeleta

Ingrediencie (na 2 porcie):

150g tuniaka Calvo vo vlastnej šťave
1 cuketa
1/2 cibule
2 cesnakové strúčiky
4 vajcia
hrsť strúhaného syra (napr. mozzarella)
2 PL špaldovej múky (voliteľné)*
1 ČL morskej soli
1/4 ČL mletej červenej papriky
1/4 ČL mletého čierneho korenia

*Omeleta bude držať pokope aj bez múky. V recepte tak nie je nevyhnutná, no po jej pridaní bude omeleta ešte pevnejšia a hustejšia.

Postup:

Cuketu a cibuľu si nastrúhame alebo nakrájame nadrobno.

V miske ich zmiešame spolu s tuniakom (zbaveným vody), prelisovaným cesnakom a vajciami. Následne pridáme všetky ostatné ingrediencie a poriadne zamiešame.

Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (napr. na chlieb). Pečieme 30-40 minút na 180 stupňoch do zlatista. Pred krájaním ju necháme aspoň 5 minút vychladnúť, aby sa nerozpadla.

Chutí úžasne zvrchu posypaná roztopeným strúhaným syrom! ;)

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

pecena tuniakova omeleta

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 9
  • Porcie : 9
  • Tepelná úprava : 40 Min
Zapekaná tvarohová kaša s rebarborou a chrumkavou posýpkou