Pecené cuketovo-mäsové gulky

Pečené cuketovo-mäsové guľky

Nízkosacharidové pečené cuketovo-mäsové guľky – výborné na obed či večeru. Podávať ich môžete napríklad s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.

Ingrediencie (na 30ks):

450g mletého morčacieho mäsa
150g strúhanej mozzarelly
2 menšie cukety
4 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 ČL bazalky
1/2 ČL morskej soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia

Postup:

Cukety umyjeme, zbavíme koncov, nastrúhame a osolíme. Nastrúhané cukety necháme 10 minút odstáť a následne ich zbavíme čo najväčšieho množstva vody.

Cukety zmiešame s mletým mäsom, strúhanou mozzarellou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, korením a vajíčkom. Z cesta vytvoríme zhruba 30 guličiek ktoré uložíme na papierom na pečenie vystlatý plech.

Guľky pečieme 40 minút pri 180 stupňoch do zlatista, pričom ich kontrolujeme už po 30. minúte, aby sa nespálili.

Guľky môžeme podávať s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
50 0,2 0 6 3

Pecené cuketovo-mäsové gulky

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
kuracie prsia na horcici s cuketou a medvedim cesnakom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 5 Min
toasty-zo-sladkych-zemiakov