Fit Recepty
Sleduj ma
Pečený losos s quinoou a hráškovým pyré s kozím syrom

Pečený losos s quinoou a hráškovým pyré s kozím syrom

Doprajte si výživné a zdravé jedlo s lososom, ktoré chutí delikátne. Pečený losos v kombinácii s mrkvovou quinoou a hráškovo-špenátovým pyré s kozím syrom vám isto učaruje, a to nielen svojimi výživovými vlastnosťami.

Toto zdravé jedlo je perfektné na obed či večeru pre celú rodinu. Pochváliť sa môže vysokým obsahom bielkovín, vlákniny aj omega-3 mastných kyselín, no to vôbec nie je všetko. 1 porcia tejto dobroty ponúka aj poriadnu nálož vitamínov a minerálov – a to viac ako 250% ODD vitamínu A, 100% ODD selénu, fosforu, a tiež viac ako 50% ODD vitamínu B6, B2 a B12, niacínu, horčíka, železa, medi, mangánu aj zinku. So zoznamom by sa dalo pokojne pokračovať.

Kozí syr v hráškovom pyré určite nevynechajte, dodá mu neodolateľne krémovú chuť. Ako prílohu podávam k jedlu quinou zmiešanú s mrkvou.

Recept je opäť jednoduchý, takže nevidím žiaden dôvod, prečo ho neskúsiť.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • Na quinou:
  • 3/4 hrnčeka suchej quinoy (odporúčam túto)
  • 1,5 hrnčeka zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g strúhanej mrkvy
  • Na lososa:
  • 300 g filety z lososa
  • štipka soli (odporúčam túto)
  • štipka mletej sladkej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • oregano
  • čerstvá bazalka
  • Na hráškové pyré:
  • 200 g hrášku
  • 100 g mrazeného špenátu
  • trocha vody
  • 60 g mäkkého kozieho syra
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Lososa vložíme vo zapekacej misy a potrieme ho zmesou korenín a soli.
  2. Lososa pečieme prikrytého alobalom 15-20 minút pri 180 stupňoch.
  3. V menšom hrnci zalejeme quinou vývarom, osolíme ju, okoreníme a varíme približne 15 minút na miernom plameni, dokým nenasiakne všetku vodu.
  4. Po dovarení quinou zmiešame s jemne nastrúhanou mrkvou a v prípade záujmu môžeme pridať aj lyžicu olivového oleja.
  5. Do menšieho hrnca dáme mrazený hrášok a špenát a zalejeme ich trochou vody. Voda by mala pokrývať iba 1/3 časti zeleniny v hrnci.
  6. Zeleninu varíme po prevretí prikrytú do mäkka približne 10 minút.
  7. Následne zeleninu rozmixujeme najemno ponorným mixérom a vmiešame do nej kozí syr tak, aby sa v zeleninovom pyré úplne roztopil.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal675 KCal
Sacharidy41 g
Vláknina24 g
Bielkoviny53 g
Tuky22 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu