Pečený losos s tzatziki a pšenom

Pečený losos s tzatziki a pšenom

Tento pečený losos chutí v kombinácii s pšenom a tzatziki omáčkou perfektne. Vyskúšajte pripraviť si ho ako zdravý obed či večeru pre celú rodinku ;)

Ingrediencie (na 4 porcie):

800 g filety z lososa
1 ČL olivového oleja
1/2 ČL morskej soli
2 strúčiky cesnaku
1 PL horčice
1 PL citrónovej šťavy
1 PL sójovej omáčky

na pšeno:

1,5 hrnčeka (1 hrnček = 250 ml) pšena
3 hrnčeky zeleninového vývaru
morská soľ (podľa potreby)

na tzatziki omáčku:

1 menšia šalátová uhorka
3 strúčiky cesnaku
250 g gréckeho bieleho jogurtu
1 ČL octu
morská soľ (podľa chuti)
štipka mletého čierneho korenia

 

Postup:

Ako prvé si pripravíme tzatziki. Uhorku umyjeme a spolu so šupkou ju najemno nastrúhame. Nastrúhanú uhorku premiestnime do sitka, osolíme a po 5 minútach ju precedíme tak, aby sme sa zbavili čo najviac vody.

Následne zmiešame precedenú uhorku s gréckym jogurtom, prelisovanými strúčikmi cesnaku, octom a na záver omáčku ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Hotovú omáčku zatiaľ odložíme do chladničky.

Do zapekacej misy poukladáme umyté filety z lososa, ktoré potrieme marinádou pripravenou zmiešaním olivového oleja, citrónovej šťavy, sójovej omáčky, horčice, soli a prelisovaných strúčikov cesnaku. Takto pripraveného lososa pečieme 15-20 minút pri 200 stupňoch.

Pšeno prepláchneme a pridáme ho do vriaceho zeleninového vývaru. Pšeno dusíme na miernom plameni zhruba 15 minút, kým nepohltí všetku vodu. V prípade potreby ho ešte ku koncu dosolíme.

Nakoniec lososa servírujeme spolu s uvareným pšenom, tzatziki omáčkou a napríklad aj šalátom.

Dobrú chuť :)

 

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
640 55 7 66 14

Pečený losos s tzatziki a pšenom

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 35 Min
Rozmarínové pšeno s dusenou mrkvou, červenou repou a parmezánom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 30 Min
Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Pin It on Pinterest