Quinoový šalát s kurkumou, granátovým jablkom a orechami

Quinoový šalát s kurkumou, granátovým jablkom a orechami

Vynikajúci „superfood“ šalát, ktorý si môžete vychutnať samostatne alebo napríklad ako prílohu k mäsu, grilovanej zelenine či grilovanému syru. Ak máte radi netradičné chute, isto si ho zamilujete ;)

Ingrediencie (na 4 porcie):

1,5 hrnčeka quinoi 
3 hrnčeky zeleninového vývaru (alebo vody)
1 granátové jablko
50 g kešu/vlašských orechov (kúpite tu)
1 červená paprika (voliteľné)
1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
1/2 ČL kurkumy
štipka kari korenia
1 PL cesnakového korenia
1 ČL morskej soli

Postup:

Quinou uvaríme vo vývare, prípadne vo vode (do ktorej pridáme soľ a korenia).

Orechy si nasucho opražíme na panvici.

Granátové jablko očistíme a vydlabeme z neho semienka. Červenú papriku očistíme a nakrájame nadrobno.

V miske si nakoniec zmiešame uvarenú quinou so semienkami z granátového jablka, opraženými orechmi, olivovým olejom a v prípade záujmu aj nakrájanou paprikou.

1 porcia:

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
367 49 5 11,5 13

Quinoový šalát s kurkumou, granátovým jablkom a orechami

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 35 Min
Rozmarínové pšeno s dusenou mrkvou, červenou repou a parmezánom
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
  • Tepelná úprava : 30 Min
Zdravý slivkovo-jablkový crumble

Pin It on Pinterest